Cu sprijinul PEPCO România, Organizaţia Umanitară CONCORDIA a reuşit să ţină peste 200 de copii în siguranţă şi să le ofere acces la educaţie
200 de copii din medii defavorizate au avut acces la educaţie, iar părinţii lor au fost implicaţi în sprijinirea programelor şi au primit suport pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Prin proiectul „Sprijin educaţional formal şi nonformal pentru copiii aflaţi în dificultate / condiţii vulnerabile“, PEPCO România a oferit o finanţare de 153.090 de euro. Proiectul a avut o valoare totală de 198.300 de euro şi s-a derulat pe o perioadă de nouă luni, în şapte locaţii ale Organizaţiei Umanitare CONCORDIA din judeţul Prahova, centre de zi şi case de tip familial, dar şi în grădiniţa din comunitate. 
53 de copii şi tineri, ocrotiţi în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniţi să continue şcoala online şi să rămână în siguranţă, învăţând să se protejeze pe ei şi pe cei din jurul lor. Pentru a respecta regulile impuse de starea de urgenţă, aceştia au rămas în contact cu cei dragi prin intermediul telefoanelor sau al platformelor online. Au avut loc activităţi extraşcolare precum cursuri online de robotică şi muzică populară, gimnastică ritmică şi arte marţiale, dar şi activităţi de petrecere a timpului liber: sport, ateliere de decupaj, pictură şi artizanat şi activităţile casnice potrivite vârstei lor.
Cei mai mari dintre ei au participat la activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă pentru că se pregătesc să ia decizii cruciale cu privire la viitorul lor şi se apropie de acel moment din viaţa lor când vor deveni cu adevărat independenţi. Fiecare tânăr este înscris într-o formă de învăţământ în conformitate cu dorinţele, abilităţile şi motivaţia sa: liceu, universitate sau şcoală profesională. Patru dintre aceştia au absolvit deja liceul în această vară şi au mers să îşi continue formarea profesională la Şcoala de Meserii CONCORDIA sau au plecat în familia biologică.
Din cauza pandemiei COVID-19, centrele de zi pentru copii şi familii din Ploieşti, Casa Cristina şi Casa Alexandra, şi-au închis porţile până la începutul lunii august pentru cei 72 de copii înscrişi aici. Însă personalul a rămas în contact cu copiii şi familiile lor prin intervenţia echipei mobile în comunitate şi sprijin şcolar prin telefon, copiii neavând acces la tehnologia necesară participării la şcoala online. De asemenea, părinţii au primit consiliere pentru a-şi ţine copiii aproape şi cu privire la întocmirea documentaţiei pentru înscrierea copiilor la şcoală sau grădiniţă. Acest tip de intervenţie oferă şansa copiilor să crească sănătos alături de părinţi, fără a fi în pericol să fie abandonaţi sau să abandoneze şcoala din cauza sărăciei. Pe termen lung, înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi dezvoltarea comunităţii în care ei vor trăi.
Această perioadă a fost una extrem de dificilă pentru aceste familii, o mare parte dintre părinţi pierzându-şi locul de muncă. Pachete cu produse alimentare de bază, materiale sanitare şi de curăţenie, rechizite pentru şcoală şi materiale pentru activităţi de timp liber pentru acasă au fost distribuite către aceste familii şi către familiile care au copiii înscrişi la grădiniţa din comunitate. Ultima acţiune de distribuire a pachetelor din cadrul acestui proiect a avut loc pe 29 septembrie, iar 73 de familii cu peste 200 de membri s-au bucurat de acest sprijin, care ajută 150 de copiii şcolari să îşi continue educaţia. 
De asemenea, 125 de tablete şi echipamentele necesare au fost achiziţionate pentru copiii din casele de tip familial şi centrele de zi care urmează şcoala online.
„De 29 de ani, CONCORDIA a fost alături de copiii din casele de tip famialial care, din păcate, nu au sprijinul familiei zi de zi. Am simţit, parcă mai mult ca niciodată, cât de greu este să fii copil şi să fii departe de cei dragi. Am trecut perioadă printr-o foarte grea, în care familiile nu mai puteau să muncească şi singurul lor ajutor şi singura speranţă eram noi. Copiii de la centrele de zi care trăiesc în comunităţile sărace ale Ploieştiului nu au mai putut veni la centru, însă am mers noi la ei pentru a ne asigura că ei şi familiile lor au tot ce le trebuie. Ne-am bazat pe echipa extraordinară pe care o avem, care a stat în prima linie pentru copiii şi tinerii aflaţi în grija noastră în fiecare zi. Însă, am avut nevoie de parteneri puternici, iar PEPCO România pentru noi reprezintă un partener strategic, care ne-a sărit în ajutor pentru a-i ţine în siguranţă pe cei care au avut nevoie de noi. Suntem recunoscători pentru sprijinul pe care PEPCO România ni-l oferă şi în acest an.“ - Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.
Despre CONCORDIA România
CONCORDIA este o organizaţie neguvernamentală internaţională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în nevoie, spre o viaţă mai independentă şi mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.concordia.org.ro.
 
Despre PEPCO România
 
PEPCO  este un lanţ european de retail care oferă clienţilor săi acces uşor şi rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-şi îmbrăca familia şi pentru a-şi îngriji sau decora casele, la preţuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia şi de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienţi, extinzându-şi ulterior operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. În domeniul responsabilităţii sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activităţi care vizează îmbunătăţirea calităţii timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare ţară în care PEPCO este prezent. În toate aceste ţări cooperăm cu organizaţii neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunităţile defavorizate. Aceste organizaţii se concentrează pe dezvoltarea personală şi emoţională a copiilor, pe consolidarea abilităţilor şi competenţelor acestora şi pe sprijinirea accesului la educaţie. De asemenea, întreprind activităţi care vizează creşterea interesului lor pentru artă, cultură şi sport. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.pepco.ro.