Isi incepe activitatea ”Poliţia Siguranţă Şcolară”
   Odată cu debutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară îşi va începe activitatea. Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii.
 
Asigurarea unui mediu şcolar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalităţii, este o prioritatea pentru Poliţia Română.
 
În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înfiinţarea unei structuri de poliţie care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranţă în unităţile de învăţământ.
 
Începând de luni, 14 septembrie 2020, poliţiştii de la siguranţa şcolară îşi vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.
 
Aceştia vor acţiona împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât şi pentru personalul din învăţământ şi implicit pentru societate.
 
Poliţiştii de la siguranţă şcolară vor dezvolta parteneriatul poliţie-şcoală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal.
 
Începând cu acest an şcolar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul şcolar va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor.
 
De asemenea, o mai bună interacţiune cu elevi, cu familiile acestora şi cu profesorii, precum şi cunoaşterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităţilor de învăţământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului şi a faptelor antisociale.
 
Poliţia Siguranţă Şcolară este o structura nou creată, operaţională de la sfârşitul săptămânii. Funcţionează la nivel de birou în aparatul judeţean, colaborează cu ceilalţi poliţişti ai inspectoratului precum şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, entităţi guvernamentale cu atribuţii, ONG-uri, asociaţii de părinţi şi elevi.
Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Prahova îşi vor desfăşura activitatea în uniforma de serviciu, iar coordonarea activităţii acestei structuri este asigurata de inspectorul de poliţie Anghel Lorena.
Structura nou creată a carei activitate se va desfăşura împreună cu ceilalţi poliţişti ai subunităţilor IPJ Prahova, are ca obiectiv creşterea siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice atât în interiorul unităţilor de învăţământ cât şi în zona adiacentă acestora.
 
Sursa :IJP Prahova/Politia Romana
Foto:observatornews.ro