Peste 1260 de poliţişti,  jandarmi,  poliţişti locali, reprezentanţi DSVSA,  ITM Prahova şi DSP Prahova au acţionat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
În ultimele 48 de ore, echipe mixte formate din poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au desfăşurat, pe raza judeţului Prahova, în sistem integrat, ample acţiuni pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Timp de două zile, peste 1.260 de forţe au fost angrenate în diverse acţiuni realizate la nivelul judeţului Prahova, preponderent, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităţilor au fost controlate 788 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 3.406 de persoane şi verificate 970 de autovehicule (dintre acestea 406 fiind mijloace de transport public în comun). Astfel, au fost efectuate verificări la 332 de societăţi comerciale, fiind aplicate în total 313 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 54.300 de lei. Dintre acestea, 286 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 20 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, 7 pentru fapte de natură economică.
 
Exemple:
În cursul zilei de ieri, poliţiştii prahoveni au depistat 37 de persoane care  nu purtau mască de protecţie în incinta Oborului Ploieşti, acestea fiind sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare totală de  9.000 de lei.
Tot ieri, în cadrul controlului realizat în Oborul Ploieşti, poliţiştii au identificat şi sancţionat un operator economic care nu a fiscalizat în întregime sumele obţinute din vânzarea mărfurilor. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform O.G.  28/1998 cu amendă în valoare 1.500 de lei, fiind confiscată şi suma de 177 de lei, identificată ca nefiscalizată.
 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova