Sorin,un salvator prahovean care îmbină meseria de pompier cu dragostea pentru animale şi mişcare
 
În urmă cu 14 ani a intrat în rândul pompierilor militari cu gândul, sufletul şi toată pregătirea necesară pentru a salva vieţi.
 
“Întotdeauna am crezut ca fiecare dintre noi trebuie sa contribuie la binele comunităţii. Eu am ales să fiu pompier, să pot să îmi ajut semenii în ipostaze mai puţin favorabile, când viaţa le este încercată. Misiunea este completă atunci când vezi recunoştinţă din ochii oamenilor, atunci când ajungi acasă şi conştientizezi ca în ultimele 24 de ore ai salvat viaţa unei persoane, ai ajutat un om aflat la nevoie sau ai diminuat considerabil pagubele în urma unui incendiu“. 
 
Portretul de familie dezvăluie o soţie şi doi copii, un băiat de 12 ani şi o fetiţă de 5 ani, care sunt “mândria mea şi cele mai importante realizări ale mele“, după cum spune pompierul.
 
Salvatorul ne mărturiseşte că are două mari pasiuni : sportul şi creşterea câinilor din rasa Ciobănesc Caucazian. “Consider că zicala "MENS SANA  IN CORPORE SANO" este valabilă indiferent de vârstă şi meserie. Mă relaxează alergatul şi particip cu drag la competiţiile sportive unde de cele mai multe ori taxele de participare se îndreaptă spre acţiunile umanitare. “ Nu pregetă să îşi testeze limitele sportive în cele mai dificile trasee şi acceptă provocările ca pe experienţe unice din care întotdeauna are ceva de învăţat. 
Fără să fie sportiv de performanţă, Sorin a început să alerge în urma cu 13 ani pentru că avea probleme de sănătate şi medicul i-a recomandat acest lucru. Ulterior, acesta a participat la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova, unde a obţinut locul 2 şi 3 la nivel naţional.
 
“Aşa cum se ştie, câinele e cel mai bun prieten al omului, iar acest lucru se dovedeşte indiferent de rasa canină. Îmi place că ambilor copii le sunt dragi animalele, iar relaţiile de prietenie se leagă de la vârste fragede“. 
Colegul nostru nu face excepţie de la nobilul deziderat, acesta făcându-şi meseria cu abnegaţie şi profesionalism, punând pe primul plan viaţa şi integritatea celor de lângă el. În toţi aceşti ani el a participat la sute de intervenţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute, dovedind implicare şi profesionalism la fiecare misiune încredinţată. Totodată, mărturiseşte că intervenţiile în care sunt implicaţi copii îl emoţionează şi motivează cel mai mult.
 
Unde este unitate acolo este reuşită! “Fac parte dintr-un colectiv foarte unit, colegi buni profesionişti, ne sprijinim indiferent de situaţie. Unii dintre ei îmi sunt alături încă de la momentul angajării. Timpul petrecut alături de colegi este de multe ori mai mare decât cel petrecut în familie, de aceea colegii reprezintă a doua familie“.
 
Familia îl aşteaptă de fiecare dată cu nerăbdare acasă. Sunt conştienţi ca sunt misiuni în care viaţa îi este pusă în pericol, însă au încredere şi speranţa că, de fiecare dată, totul se va termina cu bine. Este motivat de dorinţa de a-şi ajuta semenii aflaţi la nevoie şi este conştient că de cele mai multe ori secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte.
 
Sursa si foto : ISU Prahova