Un copil în vârstă de 3 ani are nevoie de ajutorul prahovenilor. Alexis are un diagnostic crunt...

 

De curând, prietena şi colaboratoarea noastră, Adina Mihaela Nicolae (profesor coregraf-coordonator Şcoala de dans Studio Elite Dance ) ne-a adus în atenţie un caz cutremurător, un băieţel în vârstă doar de 3 ani, din oraşul Vălenii de Munte, este diagnosticat crunt... are o  tumoare abdominala,mai exact rabdomiosarcom embrionar
Tratamentul micuţului costa aproximativ 4432 euro.
Mobilizare pe site-ul de socializare facebook:
 
Cunoscând povestea micuţului, a fost format un grup pe facebook, prin care doreşte să organizeze licitaţii pentru a-l ajuta pe micuţ, prin achiziţionarea tratamentului.
Grupul se numeşte” Ajutor pentru Alexis” şi cei care doresc să intre în acesta sau să liciteze diferite obiecte, pot accesa linkul: https://www.facebook.com/groups/3163969947017099/
 
Donaţii în lei.
Cei care doresc să facă donaţii bancare, le pot trimite aici:
Oprea Mihail Răzvan
RO93BRDE300SV79509863000
 
Detalii despre acest caz:
 
“Primul principiu în viaţă: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor. 
Astăzi eu încerc să nu mă dau bătut în faţa întâmplărilor din viaţa mea. Şi acestea nu sunt puţine. Sunt Alexis din Vălenii de Munte, Prahova şi am 3 anişori împliniţi în spital. 
Pentru mine, lupta vieţii mele a început cu o burtică umflată. 
Ca să aflăm din ce motiv, m-am plimbat împreună cu mama mea pe la trei spitale diferite, primind diverse opinii medicale... ultima fiind că sunt balonat din cauza viermişorilor.
Ne-am programat la medicul pediatru pentru a primi tratament. Când am ajuns la pediatru şi acesta a văzut burtica mea umflată, mult peste normal, acesta ne-a spus că nu e posibil aşa ceva din cauza viermişorilor şi că trebuie să ne vadă un medic pediatru chirurg şi astfel am fost trimişi de urgenţă la spitalul Marie Cuire din Bucureşti.
Am ajuns la spitalul Marie Curie în lună martie, într-o marţi seară, şi de marţi până miercurie seară am fost investigat continuu în fel şi chip... ecografii, radiografii, diverşi medici diverse opinii ca în concluzie, miercuri noaptea spre joi, să intru direct în operaţie crezând că am peritonită. 
După acea noapte diagnosticul adevărat avea să iasă la iveală.
Pe data de 5 martie, ziua în care am împlinit 3 ani, am primit cadoul care avea să-mi schimbe total viaţa: TUMOARE ABDOMINALĂ (Rabdomiosarcom embrionar). 
Rabdomiosarcomul embrionar este un tip comun de cancer care se dezvoltă de obicei la copiii cu vârsta de până la 5 ani în anumite zone.
Simptomele rabdomiosarcomului depind în general de localizarea tumorii, de mărimea ei şi dacă s-a răspândit în alte zone ale corpului. 
Cel mai frecvent simptom este o umflătură care poate fi dureroasă, dar acest lucru nu este obligatoriu.
 Tumorile din abdomen, cum e cazul meu, aduc cu ele dureri abdominale, vărsături, constipaţie
După 2 săptămâni, de la prima operaţie, am făcut ocluzie intestinală şi am intrat iarăşi în operaţie de unde m-am ales şi cu o stomă, pentru a se asigura medicii că nu mai fac iar ocluzie.
 
După stabilirea diagnosticului am început curele de chimioterapie, şi pentru că viaţa te încearcă de multe ori puternic, după doar două cure de tratament a trebuit să se intervină iar chirurgical pentru că tot ce mâncam scoteam afară pe stoma respectivă.
 După ce mi s-a închis stoma, am început să mă simt mai bine şi să iau din nou în greutatea.
Nu e de ajuns că viaţa din spital nu este plăcută, că mă ţine departe de cei dragi, de tatăl şi de frăţiorul meu mai mic... acum ne consfruntam şi cu lipsa de medicamente.
 Începând din iulie unul dintre medicamentele pe care eu le primeam nu mai este compensat de stat şi nici nu se mai găseşte în ţară, şi nu se ştie cât va dura această criză. 
Aşa că, ni s-a spus că trebuie să ni-l procurăm personal din străinătate.
Pentru că eu începusem deja curele cu acest tip de medicament (cosmegen) nu este recomandat să se înlocuiască cu un altul în timpul curelor de chimioterapie programate. 
Până acum părinţii mei s-au descurcat financiar cum au putut şi ei, dar această schimbare este o grijă în plus pe care nu ştiu cum să o rezolve.
Procurarea acestui medicament pentru încă 6 luni de tratament implică un cost mult prea mare pentru puterea noastră financiară. Mama este permanent cu mine în spital, tatăl meu nu mai poate lucra pentru că trebuie să stea cineva acasă cu frăţiorul meu care are doar 1 an şi 6 lunite.
Te rog ajută-mă să-mi pot procura medicamentul şi să putem trece peste această perioadă neplăcută din viaţa noastră. Eu nu mă dau bătut în faţa întâmplărilor din viaţa mea, şi cred că şi părinţii mei se străduiesc să reziste alături de mine.
Îţi mulţumesc că şi tu îmi eşti alături!
Nu vă daţi bătuţi în faţa oamenilor şi a întâmplărilor din viaţă!”
 
N.R. Hai să-i dăm dreptul la viaţă acestui copil minunat şi să-l ajutăm să treacă cu bine peste cel mai greu examen al vieţii.