Informare de presă privind situaţia Coronavirus- COVID 19 în Prahova.21 iulie 2020
 
 
Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1183 persoane. Dintre acestea 184 au fost declarate vindecate şi externate.
 
Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 18 pacienţi, dintre care 16 sunt intubaţi.
 
Potrivit ultimei raportări a DSP, numărul deceselor, înregistrate în judeţul Prahova, a ajuns la 56, astfel:
 
 -53) persoană de sex feminin, 71 ani, decedată în 18.07.   Comorbidităţi: HTA, diabet zaharat tip II;
 
-54) persoană de sex masculin, 72 ani, internat în 14.07, decedat în 20.07. Comorbidităţi: diabet zaharat, fibrilaţie atrială, boală cardiacă ischemică, HTA.
 
-55) persoană de sex masculin, 44 ani, internat în 19.07, decedat 20.07. Comorbidităţi: astm bronşic, obezitate, AVC ischemic
 
-56): persoană de sex masculin, 72 ani, internat în 19.07, decedat în 19.07. Comorbiditaţe: tulburare de ritm cardiac (fibrilaţie atrială).
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Au fost efectuate verificări la 154 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 72 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 30 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate şi 29 de societăţi comerciale.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 19 sancţiuni:
 
– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 7 sancţiuni;
 
– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 11 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor;
 
– a fost aplicată o sancţiune unui operator economic pentru fapte de natură economică în contextul epidemiei de COVID-19.
 
Valoarea totală a amenzilor a fost de 4900 lei.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa :Prefectura jud.Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ