Informare de presă privind situaţia Coronavirus -Covid 19 în judetul Prahova, 16 iulie 2020
Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 920 persoane. Dintre acestea 46 au decedat, iar 174 au fost declarate vindecate şi externate.
 
Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 20 pacienţi (12 sunt intubaţi). Au mai fost transferaţi încă doi pacienţi în stare critică de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitatr de Urgenţă Bucureşti.
 
În ultimele 48 de ore au fost transferaţi, pe secţiile ATI din judeţ, 5 pacienţi (patru de la spitale din Bucureşti şi unul de la Târgovişte).
 
În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:
 
– 45) persoană de sex feminin, 66 ani, internată în data de 13.07, decedată în 14.07. Comorbidităţi: HTA, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat tip II, obezitate, insuficienţă renală;
 
– 46) persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat în 15.07. Comorbidităţi: obezitate morbidă, tulburare de ritm cardiac, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat tip II.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-una din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii raspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal şi a pacienţilor secţiei, dezinfecţia spaţiilor, izolarea contacţilor direcţi.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Au fost efectuate verificări la 265 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 180 de persoane au fost legitimate, iar 88 autovehicule au fost verificate în trafic pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi 45 de societăţi comerciale.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 39 de sancţiuni:
 
– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 15 de sancţiuni;
 
– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 24 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor.
 
Valoarea totală a amenzilor a fost de 6400 lei.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ