130 persoane au donat sânge în campania” Sângele tău poate salva o viaţă”
În perioada 6-10 iulie a.c., la Centrul de donaţii sanguine Ploieşti a avut loc campania” Sângele tău poate salva o viaţă”.
Timp de 5 zile, 130 donatori au trecut pragul centrului de donat sânge, printre aceştia fiind prezenţi şi poliţişti ploieşteni, dar şi jandami prahoveni.
Privind situaţia pandemică, organizatorii consideră un succes această campanie, sperând ca aceasta să devină un brand local.
Organizatori: site-ul de ştiri www.infoploiesticity.ro 
 Clubul de Airsoft” Carpathian Brothers Squad”
Artistul ploieştean Fratele Tase
 Centrul de transfuzie sanguină Ploieşti
Campania a fost susţinută de: Hidroizolaţii Impex SRL Ploieşti, Errebi Internaţional, Fitness Club Nico, Savdarius Intercom Băicoi, Cabinet Individual de Psihologie Cătălina Dan, www.stirileproprahova.ro,DJ Marian Anghel (Life Time Events), Vată pe băţ la Piticu” Şugubăţ şi grupările de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti: Peluza Latină, Peluza” Ilie Oana” şi Young Wolves.
 
Ce trebuie să ştiţi despre donare:
 
Pentru a dona sânge este recomandat să dormi bine înainte, dacă se poate 7-8 ore, trebuie să nu fi efectuat servici de noapte (schimbul III) pentru a nu fi obosit.
 
Este foarte bine să mănânci dimineaţă, un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte şi după de donare.
 
Este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales la persoanele care au în mod frecvent tensiunea arterială mică.
Este bine ca după donare să avem un timp la dispoziţie (două, trei ore) să ne odihnim. În ziua donării este interzis fumatul şi consumul de alcool.
 
În ce fel pot dona la Centrul de Transfuzie Ploieşti?
După ceva prezentaţi la Fişier cu actul de identitate, aveţi posibilitatea să alegeţi între donarea de sânge total şi donarea de concentrat unitar trombocitar de afereză, în funcţie de necesităţile spitalelor deservite de către CTS Ploieşti.
În alegerea tipului de donare al dumneavoastră va interveni şi medicul de colecta care efectuează selecţia donatorilor.
Donarea de sânge total durează cel mult 10 minute, şi în acest timp se prelevează o cantitate de 450 ml sânge total care va fi prelucrat ulterior, pentru obţinerea de produse labile de sânge, care vor fi testate, conservate, stocate şi apoi distribuite în spitale, conform legii sângelui 282/2005.
Donarea de afereză durează un timp mai îndelungat, 50-60 minute, dar permite recoltarea doar a unui component celular al sângelui, trombocitele. Deşi mai îndelungată, această donare este mai comodă pentru donator, deoarece nu se pierde volum sanguin, şi este foarte folositoare pentru pacienţii din secţiile de oncologie şi hematologie. Important este doar să aveţi disponibil puţin curaj şi puţin timp pentru a ajuta un necunoscut în mare suferinţă.
P.S.ORGANIZATORII ŞI PARTENERII VĂ MULŢUMESC PENTRU AJUTORUL OFERIT ŞI PARTICIPAREA LA CAMPANIE.
Video :Stirile PLOIESTI TV