Susţine comunitatea prahoveană şi redirecţionează parte din impozitul pe venit

Niciunul dintrnonpoatconstruaceastă comunitatsingurînsă 
împreună putem facschimbarea de care este nevoie chiar la noi acasă.

Noi, echipa Fundaţiei Comunitare Prahova, lucrăm zi de zi la firul ierbii, alături de oamenii cu iniţiativă pentru a transforma ideile bune în soluţii concrete. 

Criza generată de Covid-19 ne-a arătat tuturor că acum, mai mult ca oricând este nevoie să fim uniţi pentru a face faţă  problemelor economice şi sociale cu care ne confruntăm.

Pentru a răspunde mai bine nevoilor din comunitate, ne-am reorganizat activitatea şi am oferit ajutor acolo unde au apărut urgenţe. Astfel, am donat către spitalele  prahovene în lupta contra Covid 19 echipamente şi aparatură medicală în valoare de 215.000 lei, (tuneluri de dezinfectare, injectomate, aparate de dezinfectare, dezinfectanţi, mănuşi, bonete, botoşi, viziere, măşti medicale de protecţie FFP2 şi chirurgicale, ochelari de protecţie, combinezoane, halate ranforsate, etc).

Am susţinut cu 85.000 lei organizaţii locale şi grupuri de iniţiativă care au ajutat cu pachete de alimente de bază şi produse de igienă un număr total de  568 familii cu venituri foarte mici din Ploieşti, Mizil, Boldeşti, Câmpina şi Şotriile. 

În cei 8 ani de activitate am susţinut 165 de proiecte judeţene ş i 18  burse, am implementat 16 proiecte comunitare  şi  am ajutat  9 cazuri medicale cu suma totala de  1.326.725 lei împreună cu 75 de companii ş i fundaţii naţionale şi 1000 de donatori individuali.

CUM POŢI CONTRIBUI

Vom continua să ajutăm, însă nu o putem face singuri!

Alege să fii parte din schimbarea în bine pe care o facem în Prahova! Implică-te fără nici un cost şi redirecţionează  o parte din impozitul pe venit sau profit!

ACEASTA NU ESTE O DONAŢIE, este alegerea ta de a direcţiona parte din impozitul pe venit  sau profit pe care l-ai plătit sau o să-l plăteşti statului. În cazul în care alegi să nu direcţionezi acest procent, întreaga sumă va fi virată către bugetul de stat.

CUM FOLOSIM CONTRIBUŢIA TA

Întreaga sumă redirecţionată va fi folosită în cele două programe majore pe care le continuăm:

1. Ajutor de urgenţă pentru familii vulnerabile, - persoane pentru care o pierdere cât de mică a veniturilor devine o problemă dramatică în întreţinerea familiei. Ajutorul constă în pachete cu alimente de bază şi produse de igienă.

2. Burse pentru elevi -  acum mai mult ca oricând este nevoie să ajutăm tinerii care fac eforturi să exceleze într-un domeniu, însă resursele familiilor lor sunt din ce în ce mai puţine.

POŢI SUSŢINE FĂRĂ NICIUN COST PROGRAMELE PRAHOVENE 

Dacă în 2019 ai avut venituri din activităţi independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală şi cedarea folosinţei bunurilor, poţi realiza redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit completând în Declaraţia Unică, Capitolul I punctul 6.

Dacă ai fost angajat în 2019 poţi completa Formularul 230 secţiunea  II.A.1. şi secţiunea  II.B.2. cu datele Fundaţiei Comunitare Prahova. 
Dacă reprezinţi o companie  este simplu să redirecţionezi 20% din impozitul pe profit sau pe venit (în cazul micro întreprinderilor) în baza unui 
contract de sponsorizareBanii se duc către programele Fundaţiei Comunitare Prahova. Sponsorizarea este deductibilă din impozitul înregistrat, în baza legală impusă de Codul Fiscal  20% din impozitul pe profit sau venit (în cazul micro întreprinderilor) şi nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri.

Alte detalii AICI

Sursa:Comunicat Fundatia Comunitara Prahova