Împreună schimbăm comunităţi! Mulţumim că sunteţi aproape de proiectele Cercului de Donatori Ploieşti
Cercul de Donatori Ploieşti este proiectul care an de an aduce donatorii mai aproape de proiectele prahovene care merita susţinute. De la proiecte educaţionale, la cazuri sociale, proiecte de mediu sau sănătate, din 2014 şi până acum am susţinut 34 de cazuri cu o valoare totală de 127.150 lei.

Le mulţumim pentru încredere celor peste 500 de donatori care au susţinut proiectele prahovene an de an.

Chiar dacă în primăvara aceasta nu am putut organiza cea de-a XIII-a ediţie, ne dorim să ne revedem curând. De aceea am început deja să planificăm ediţia de toamnă. :) 

Dacă vrei să te implici în organizarea următoarei ediţii sau ai o idee de proiect, nu ezita să ne dai un mail pe adresa 
bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro şi împreună găsim cea mai bună variantă pentru proiectul tău! 
La ediţia a XII-a am susţinut 3 proiecte cu suma totală de 13.000 lei. 
 
 
"Suntem recunoscătoare pentru donaţia primită de la Cercul de donatori care ne-a permis continuarea activităţilor la Centrul Trambulina. Cu ajutorul vostru, am cumpărat materiale didactice adaptate nivelului fiecărui copil (culegeri, caiete de lucru, jurnale de lectură, etc.). De asemenea, Cercul de donatori ne-a oferit şansa de a o cunoaşte pe Andreea Podoş-Prisnel de la Restaurant Orizont Ploieşti, care a dăruit zilnic copiilor o masă caldă şi cu care am colaborat pentru realizarea unui atelier de gătit pentru copii.

Până la jumătatea lunii martie am continuat să lucrăm în fiecare zi cu copiii, atât la programul Impuls cât şi la atelierele tematice şi ne-am bucurat să vedem roadele eforturilor lor.

Din păcate, din cauza pandemiei am fost obligate să încetăm toate activităţile cu copiii. Am rămas însă aproape de familiile greu încercate, dat fiind că majoritatea părinţilor lucrau cu ziua şi au rămas acum fără venituri. Distribuim în fiecare săptămână câte un pachet cu alimentele de bază, le facem vizite scurte, oferim ajutor financiar acolo unde este nevoie şi facem zilnic teme la telefon cu copiii, acolo unde este posibil." Claudia Petrequin, coordonator Centrul Trambulina
 
Căsuţa cu cărţi, proiectul coordonat de către Denissa Voicu şi susţinut la cea de-a XII-a ediţie a Cercului de Donatori Ploieşti, a fost oprit la începutul declarării pandemiei. Dar căsuţele sunt aproape gata şi abia aşteaptă să fie pictate de copii.

În săptămânile următoare căsuţele vor fi montate, iar cei mici sau mari se vor putea bucura de cărţi în Ploieşti, Câmpina şi Nistoreşti. 
 
Amfiteatrul Şcolii "Nicolae Bălcescu" din Ploieşti încă nu a inceput a fi renovat. Inchiderea unităţilor şcolare, dar şi vremea capricioasă nu a permis începerea lucrărilor. Cu toate acestea, sperăm că până la toamnă se pot achiziţiona materialele necesare şi să începem noul an şcolar cu forţe proaspete. 
 
 
Sursa:Comunicat Fundatia Comunitara Prahova/Cercul de donatori