La Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti a fost realizata pima prelevare de plasmă cu anticorpi pentru COVID 19-Coronavirus
Prima prelevare de plasmă cu anticorpi pentru COVID-19 a fost realizată la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, trei unităţi de plasmă fiind donate de o pacientă vindecată de noul coronavirus.
 
Potrivit unei informări postate, joi, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Bogdan Toader, pe pagina sa de Facebook, prima plasmafereză de pacient vindecat de COVID-19 a avut loc miercuri, recoltarea fiind posibilă prin utilizarea unui echipament pus gratuit la dispoziţia CJ de o firmă şi ulterior transferat Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti.
„Am aflat cu bucurie că au fost recoltate trei unităţi de plasmă de la o doamnă care a răspuns chemării specialiştilor Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, căreia nu putem decât să îi mulţumim pentru gestul său umanitar! Prin plasma prelevată, se va putea contribui la vindecarea altor pacienţi infectaţi în prezent cu coronavirus şi ale căror vieţi depind şi de astfel de fapte altruiste!”, se arată în mesajul postat de Toader.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 130 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea şase au decedat şi 92 au fost declarate vindecate şi externate, informează Prefectura Prahova.
La secţiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se află patru persoane confirmate cu virusul COVID-19. Două dintre ele sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic, mai menţionează sursa citată..
 
 
Foto cu caracter ilustrativ