Au început înscrierile la Şcoala de Meserii CONCORDIA  pentru anul şcolar 2020-2021

 Tinerii care au părăsit sistemul de protecţie socială sau care provin din familii defavorizate se pot înscrie la unul dintre cursurile gratuite de formare profesională pentru meseriile de bucătar, brutar, ospătar sau lucrător în cultura plantelor, oferite de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti. Înscrierile se pot face până la data de 10 iulie 2020 prin e-mail la scoala@concordia.org.ro.  Pentru detalii, aceştia pot contacta coordonatorul de proiect la numărul de telefon 0729 199 875.

Şcoala de Meserii CONCORDIA, din cadrul Edu-Campus CONCORDIA, oferă oportunităţi incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniţi din medii dezavantajate la educaţie şi formare profesională de calitate. Cursurile organizate de Şcoala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică şi 25% teorie. Pe lângă cursurile de calificare, tinerii beneficiază de cursuri de dezvoltare personală, limba engleză, matematică aplicată şi educaţie civică, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar şi pentru a face faţă mai bine provocărilor din viaţa de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocaţională, tinerii sunt sprijiniţi în găsirea unui loc de muncă. 
 
Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite şi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani pentru a putea fi admişi la cursurile de formare profesională. De asemenea pot fi admişi minori care au împlinit vârsta de 16 ani, dacă aceştia nu solicită servicii de cazare. Pe toată durata de 10 luni în care se desfăşoară cursurile, toţi tinerii au masa de pranz asigurată şi pot beneficia de cazare, în limita locurilor disponibile. Admiterea se face pe baza unui interviu şi a unor teste de evaluare a cunoştinţelor. 
 
Pentru mai multe informaţii despre înscriere, accesaţi https://www.concordia.org.ro/scoala/cum-te-inscrii/.