Situatia Covid 19-coronavirus in judetul Prahova.22 mai 2020
În continuarea informării despre situaţia generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoştinţă că, în judeţul Prahova, la data de 22 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 988 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit   41 persoane şi au intrat 225. În carantină instituţionalizată se află 181 persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, 94 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care şase au decedat, 67 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 21 se află în continuare sub supraveghere medicală în unităţi din Ploieşti şi Câmpina. Unul dintre pacienţi, internat la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina, se află în stare gravă, fiind ventilat mecanic.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
Astfel, pe parcursul zilei de 21 mai 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost controlate şase societăţi comerciale, au fost legitimate aproape 400 de persoane şi oprite în trafic aproape 300 de autoturisme. De asemenea, echipele mixte ale MAI au efectuat verificări şi la 465 de persoane aflate în auto-izolare.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 sancţiuni ( 30 dintre ele pentru abateri de la Legea 61, iar 154 pentru fapte săvârşite în context), în valoare totală de 111.000 lei.
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
 Sursa:Prefectura Prahova
Foto cu caracter ilustrativ