ÎN ACEŞTI CEI 16 ANI DE SOLICITĂRI PENTRU UNUI SEDIU, FOARTE NECESAR UNUI ONG, A RĂMAS FĂRĂ REZULTAT DIN PARTEA ADMINISTRAŢIEI LOCALE
Trăim în România, iar de multe ori se confirmă faptul că Guvernul respectiv şi cei din instituţiile publice, sunt cei care îi îndepărtează pe oamenii bine intenţionaţi din calea lor.
Oare de ce această atitudine?
De ce autorităţile îndepărtează asemenea oameni şi pun piedici peste piedici spunând mereu că nu se poate?
De ce nu învăţăm cultura aprecierii şi răsplătirii a faptelor bune?
Bănuiesc că acesta atitudine de resingere se datorează sterotipurilor, discriminare şi teama de evoluţie, schmbare în comunitate. Nu este de mirare că mulţi pleacă din acesta ţară în loc să îi ţinem în ţară şi să ajutăm aceşti oameni, iar ca mine sunt mulţi bine intenţionaţi, dar nu li se dă atenţie, ajutor, doarece ar ieşii cu ideei prea bune pentru a face o lumea mai bună şi ar prodice schimbarea de care noi tot urlăm de 30 de ani că avem nevoie de ea. Aşa este şi povestea lui Vasile Porumbaru preşedinte al Asociaţiei Viitorul Tinerilor, fondată în 2004 de orfani pentru orfani. La început şi ulterior un promotor al voluntariatului, întărirea relaţiei societate civilă prahoveană cu autorităţi publice locale şi judeteane. Am desfăşurat şi campanii specific umanitare.
Asociaţia în acest an a făcut 16 ani de activism civic, promovarea unor valori sănătoase în rândul tinerilor, precum participare publică, implicare civică prin voluntariat şi promovarea unor principii precum combaterea discriminării, a violenţelor de orice tip, combaterea bullyngului şi toleranţă.
Un ONG care a desfăşurat multe evenimente publice în parteneriat, proiecte, parteneriate şi chiar un contribuitor la rapoarte şi consultări publice pe teme precum politici de tineret, buget judeţ şi municipiul Ploieşti, asisteanta socială. Ceea ce este culmea în toatea astea este faptul că avea parteneri precum Primăria Ploieşti, Consiliul Judeţean dar nimeni nu l-a întrebat cum să te ajutăm real deoarece tu chiar vrei să aduci sichimbari în bine în societatea noastră, unde locuieşti tu?
Din contră, era privit pe la spate de unii ca o viespe sau cobră care trebuia straivita sau căruia să i-se dea picături de ajutor care să pară că uite domne se face ceva în direcţiile descries mai sus.
Vasile are 38 de ani, a făcut voluntariat în aceşti ani de activitatea iar el nu s-a plâns de faptul că mereau era ameninţaţi cu datul afară, cu luarea sediului şi când şi când nu avea ce mânca, salariu dar uite că reuşea să facă proiecte, evenimente publice în interesulu altora, mereu nu s-a pus pe sine pe primul loc.
A planta coapaci, a lucrat în construcţii, ONG, a făcut voluntariat pe şantiere, a ecologizat zone din prahova, a iniţiate campanii umanitare precum jucării pentru sitalele de pediatrie şi sanatoriul de recuperare, a colectat materiale igenico-sanitare pentru centrele de bătrâni cu problem mentale uşoare, a strâns resurse în alimente pentru beneficiarii asiactiei şi nu numai iar lista poate continua.
Vasile nu este orice om, vorbeşte engleza bine, a participat în proiecte internaţional prin diverse ONG-uri din oraşe şi ţări, precum: Milano, Polonia, Kosovo, Albania, Macedonia, Germania, Spania, Grecia. Are peste 25 de cursuri în domeniu ONG şi nu numai, are liceu terminat în Ploieşti şi şcoala postliceală tot în Ploieşti.
 Apare în 13 publicaţii unele făcute de asociaţie, într-o revistă internaţionala şi într-o carte.
Este foarte suspect de ce autorităţile nu vor să ajute oamenii resursa entru comunitatiile lor, de ce binele nu poate fi făcut ana la caat. Trebuie odată şi odată să învăţăm să preţuim oamenii de acest gen şi aici ne referim la autorităţi să nu se mai prefacă că nu văd oamenii de acest calibru care pot crea proiecte, idei,evenimente care să ducă lumea intr-o directive bună.
Un râu se face repede dar un bine mai greu. Vasile este ploieştean, crescut în Prahova la Casa de Copii” 9 Mai” din Buşteni iar acum trăieşte încă la internat la mila unei directoare care şi ea vrea să îi dea afară. Vasile vrea un spaţiu unde să platesca chirie modică şi utilităţi pentru asociaţie şi orfanii judeţului nimic mai mult, chiar nu se poate găsi soluţii stimaţi aleşi locali şi judeţeni sunt totuşi 16 ani?
 
Sursă: Comunicat Asociaţia Asociaţia Viitorul Tinerilor