Prin fondul „Uniţi pentru Sănătate” Fundaţia Comunitară Prahova a mobilizat sponsorizări în valoare de 171.500 lei de la 13 companii Prahovene şi 56 donatori individuali
Prin fondul „Uniţi pentru Sănătate” Fundaţia Comunitară Prahova a mobilizat sponsorizări în valoare de 171.500 lei de la 13 companii Prahovene şi 56 donatori individuali. Din aceste fonduri au fost achiziţionate echipamente medicale de protecţie  şi aparatură medicală în valoare de 161724,15 lei, diferenţa de bani va fi utilizată în acelaşi scop în perioada următoare.
Pentru o mai mare transparenţă, accesând acest link se pot vedea detaliile achiziţiilor realizate, fişierul este actualizat permanent.  => https://bit.ly/unitipentrusanatate
 
Bilanţul produselor achiziţionate de către Fundaţia Comunitară Prahova este de:
Aparatură: 4 tuneluri de dezinfectare, 4 lămpi sterilizare încăperi, 8 cutii sterilizare, 4 injectomate, 14 pulsoximetre, 10 frigidere pentru saloanele pacienţilor, 1 scanner;
Echipamente medicale: 1.500 măşti medicale FFP2, 1000 măşti chirurgicale, 24.000 mănuşi nitril, 1.500 perechi botoşi înalţi, 20.000 acoperitori pantofi, 310 combinezoane, 800 halate ramforsate, 685 viziere,  150 perechi ochelari de protecţie, 10l dezinfectant.  
Produsele au fost distribuite către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru secţiile primiri urgenţe, terapie intensivă, infecţioase, pneumologie, interne 1 şi interne 2, neurologie, dispensar TBC, dar şi către Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul General CF Ploieşti şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Lilieşti - Băicoi. 
 
De asemenea, împreună cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin Fondul de Urgenţă am distribuit 500 viziere, 1000 măşti chirurgicale, 800 măşti FFP2, 500 perechi de ochelari de protecţie, iar împreună cu Class Beton au fost distribuite 5472 sticle de apă către spitalele ploieştene şi timp de două săptămâni au asigurat masa caldă pentru personalul secţiei de pneumologie.
 
Suntem recunoscători donatorilor individuali şi companiilor prahovene pentru implicare şi solidaritate, într-o perioadă atât de grea şi nesigură pentru toţi! Alături de donatorii individuali,  mulţumim Artsani, Class Beton, Centrul European de Resurse, Betcon, Aguaki Trans, Botman, Kardynal, MRS Residence, Supermarket Cocoş, Xella, Oltina, cât şi companiilor care s-au alăturat campaniei dar au preferat să rămână anonime.
 
Suportul şi implicarea tuturor este un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale din prima linie şi pentru comunitatea prahoveana!
 
 
Campania Uniţi pentru Sănătate continuă, se mută pe o nouă platformă http://solidaripentruprahova.ro
 Susţinem comunităţile vulnerabile
 
 
Criza prin care cu toţii trecem ne forţează să ne reorganizăm modul în care lucrăm, dar şi viaţa. Împreună cu colegii din toate fundaţiile comunitare din România, contribuim la un răspuns rapid la nevoile apărute în urma pandemiei COVID-19. 
Fundaţia Comunitară Bucureşti împreună cu ING Bank a iniţiat Fondul de Urgenţă pentru persoanele şi comunităţile vulnerabile afectate de criza COVID-19.
 
Până acum, 3 proiecte prahovene au primit finanţare prin acest fond şi ne bucurăm că putem fi aproape de ei şi comunităţile pe care le susţin. 
 
Organizaţia Umanitară Concordia oferă suport pentru 48 de familii din zonele sarace si izolate ale Ploieştiului. Ei se confrunta cu lipsuri mari si nu isi pot procura alimentele necesare pentru a asigura o ingrijire adecvata copiilor lor. Lipsa interventiei noastre ar conduce la cazuri de infometare a copiilor, afectarea starii lor de sanatate, cresterea riscului de imbolnavire. Iar toate acestea, in lipsa sprijinului, vor conduce la afectarea grava a dezvoltarii copiilor.  Proiectul a primit o finanţare de 14.508  lei. 
 
Fundaţia Zamolxes - 200 de familii din Câmpina şi 40 de familii din Şotriile au nevoie de alimente de bază şi produse sanitare şi de igienă. Fiecare familie va primi cate un cos de alimente si produse de igiena in valoare de 100 lei, produse ce le sunt necesare în această perioadă. Proiectul a primit o finanţare de  24.207 lei.
 
Grupul de Iniţiativă Mizil va ajuta 180 de persoane în vârstă, care locuiesc singure şi au venituri reduse. În contextul pandemiei de Covid-19, aceste persoane au fost afectate în mod deosebit. Veniturile mici (pensii sociale, pensii mici), izolarea faţă de societate, singurătatea, bolile sunt problemele cu care se confruntă aceste persoane. Veniturile mici ale acestor persoane sunt, de cele mai multe ori, direcţionate către produsele de bază: alimente de strictă necesitate, produse de igienă, medicamente. Banii sunt insuficienţi pentru a-şi asigura un trai decent. Fiecare familie va primi un cos de produse necesare în valoare de 130 lei. Proiectul a primit o finanţare de  23.535,53 lei. 
 
Sursa:Comunicat Fundatia Comunitara Prahova