Informare de presă privind situaţia COVID 19 -Coronavirus în Prahova, 10 MAI 2020

La nivelul judeţului Prahova, în data de 10 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 93 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 31 de persoane şi au intrat alte 55. În carantină instituţionalizată se află 308 persoane.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, au fost confirmaţi cu noul coronavirus 76 de prahoveni. Dintre aceştia, patru au decedat, 53 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 19 se află internaţi. Trei dintre ei sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde sunt ventilaţi mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
În cursul zilei de 09 mai, au fost realizate controale la 17 de agenţi economici din Prahova (11 societăţi comerciale, şase PFA), au fost legitimate peste 1000 de persoane şi oprite în trafic aproape 700 de autoturisme.
În urma acestor acţiuni, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru două persoane. Acestea sunt anchetate pentru fals în declaraţii sub semnătură privată şi uz de fals. Persoanele în cauză ar fi prezentat poliţiştilor adeverinţe de angajat care s-au dovedit a conţine informaţii nereale.
De asemenea, au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 18.000 lei. Dintre acestea, şapte au fost pentru fapte de natură economică, 68 au fost pentru contravenţii în context, iar 29 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

Vă reamintim că Institutul Naţional de Sănătate Publică a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.
Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.
Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro
https://insp.gov.ro/…/Recomandari%20masuri%20speficice%20du…

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare în vigoare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.
Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

 

Sursa:Comunicat Prefectura Prahova 

 

 

Foto cu caracter ilustrativ