Prefectura Prahova.73 de prahoveni  sunt  diagnosticaţi cu noul coronavirus-Covid 19,la data de 7 mai 2020
 
La nivelul judeţului Prahova, în data de 07 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 72 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit patru persoane şi au intrat alte patru. În carantină instituţionalizată se află 265 de persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre cei 73 de prahoveni diagnosticaţi cu noul coronavirus, patru au decedat, 46 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 23 se află internaţi. Dintre aceştia, trei sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde sunt ventilaţi mecanic.
 
Începând de astăzi, 07 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat  campania de retestare a angajaţilor din centrele sociale de îngrijire a persoanelor adulte şi a celor vârstnice. Vă reamintim că în urma primei etape de testate a fost depistat un singur angajat infectat cu noul coronavirus, fiind demarată imediat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost prelevate probe şi beneficiarilor din centrul respectiv. Rezultatele au fost negative.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
În cursul zilei de 06 mai, au fost realizate controale la 23 de agenţi economici din Prahova (17 societăţi comerciale, şase PFA), au fost legitimate aproape 1900 de persoane şi oprite în trafic peste 1400 de autoturisme.
 
În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 317 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 245.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru fapte de natură economică, 99 au fost pentru contravenţii în context, iar 214 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Totodată, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza Legii 241/2005 privind evaziunea fiscală.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.
 
Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
 
Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ