Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova, 03 mai 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 03 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 104 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, 14 au ieşit de sub măsura izolării voluntare şi nu s-a înregistrat nicio nouă intrare. În carantină instituţionalizată se află, în momentul de faţă, 248 de persoane.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre prahovenii diagnosticaţi cu noul coronavirus, 36 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.
 
Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context.
Astfel, pe parcursul zilei de 02 mai 2020, au fost controlaţi 20 de agenţi economici, au fost legitimate peste 900 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin Ordonanţele militare, iar peste 600 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.
În urma acestor acţiuni, au fost deschise trei dosare de cercetare penală pentru patru persoane care au prezentat adeverinţe de angajat în care ar fi avut trecute informaţii nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată şi uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicaţiei REGES.
 
Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 02 mai, 363 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 450.000 lei. Dintre acestea, 73 au fost pentru contravenţii în context, iar 290 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura Prahova