De 1 mai, politistii prahoveni au aplicat amenzi de peste 42.000 de lei
Ieri, 1 Mai - Ziua Internaţională a Muncii, în intervalele orare 08.00 – 12.00 şi 16.00 – 18.00, la nivelul Serviciului Rutier Prahova, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune în scopul reducerii gradului de victimizare prin accidente rutiere ce au avut că principală cauză de producere „viteza”, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanţele militare.
Astfel, 17 poliţişti, sprijiniţi de 9 militari M.Ap. N, au acţionat pe DN 1- E60, DN 1A şi DN 1B, unde au verificat 422 de autovehicule şi au legitimat 497 de persoane.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, din care 23 au fost pentru abateri de la normele rutiere prevăzute în OUG 195/2002, trei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 şi o sancţiune pentru încălcarea OG 37/2007.
În cadrul acţiunii au fost constatate şi două infracţiuni, fiind întocmite două dosare penale, unul pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi unul pentru fals sub semnătură privată şi uz de fals (este vorba despre o adeverinţă de angajat prezentată poliţiştilor şi care, în urma interogării aplicaţiei REGES, s-a dovedit a fi falsă).
 
Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la peste 42.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute patru permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
Acţiunile de acest gen continuă pe raza întregului judeţ, fapt pentru care reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni, şi foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză.
 
Sursă: IJP Prahova