Cadrele medicale şi personalul auxiliar care au iesit negativ la testul  COVID-19 (coronavirus )   se intorc la munca, la S.J.U. Ploiesti
Comunicat DSP Prahova : 
Având în vedere rezultatele testărilor RT-PCR efectuate la toţi contacţii – cadre medicale şi personal auxiliar – ai asistentei medicale, testată pozitiv, dar care la a III-a testare COVID 19 a avut rezultat negativ, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, a decis rechemarea personalului medical UPU din izolare şi programarea acestuia pentru participarea în gărzi.
Până la sosirea celui de-al doilea rezultat al celei de-a doua persoane testată pozitiv la unitatea medicală din Ploieşti, mai rămân în izolare cinci contacţi.
Autorităţile sanitare monitorizează îndeaproape respectarea măsurilor de prevenire a contaminării personalului medical şi circuitul pacienţilor, pentru a reduce la minimum riscul oricărui contagiu.
De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a decis testarea periodică, potrivit Metodologiei INSP, a personalului medical expus, spre a preveni orice risc pentru pacienţi şi cadre medicale.
 
Foto cu caracter ilustrativ