Rezultatele testelor pentru Covid 19 ( coronavirus ) efectuate cadrelor medicale şi pacienţilor de la  SJU Ploieşti
Sâmbătă, 25 aprilie, specialiştii din cadrul Laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au efectuat 51 de teste pentru coronavirus. Încă un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a ieşit pozitiv la testarea COVID-19, după ce ieri dimineaţă, o asistentă medicală a fost testată şi confirmată pozitiv.
 
Un număr de 46 dintre aceste teste efectuate cu platforma de biologie moleculară Real-Time PCR au vizat probele prelevate de la cadrele medicale din cadrul spitalului şi alte 5 – de la pacienţi ai unităţii medicale.
 
La cele 51 de probe prelucrate ieri, rezultatele au fost următoarele:
 
▶️ 1️⃣ test pozitiv – la un angajat din cadrul personalului auxiliar (registrator)
▶️ 3️⃣ incerte
▶️ 4️⃣7️⃣ negative
 
Testele incerte reprezintă rezultatele probelor prelevate de la pacienţi care fie sunt pe cale de a se pozitiva, fie sunt pe cale de vindecare.
 
Tocmai de aceea, în cazul pacienţilor internaţi şi trataţi în spitale, este nevoie de două teste negative consecutive, pentru a putea fi externaţi şi consideraţi vindecaţi.
 
„Testarea cadrelor medicale şi a personalului auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti va continua, prioritare fiind Unitatea de Primiri Urgenţe, Secţia de Boli Infecţioase şi Secţia Anestezie-Terapie Intensivă”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.
 
Surse medicale susţin că alţi 6 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti ar fi infectaţi cu COVID-19.
 
 
Foto cu caracter ilustrativ