Informare privind situaţia COVID 19 (coronavirus )în judetul Prahova, 26 aprilie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 26 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 290 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 19 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 38 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în momentul de faţă, în judeţul nostru, 254 de persoane.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre persoanele, din Prahova, diagnosticate cu noul coronavirus, 33 au fost declarate vindecate şi au fost externate, iar doi pacienţi au decedat.
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari şi poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menţinere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină şi pentru respectarea restricţiilor de circulaţie impuse.
Astfel, pe parcursul zilei de 25 aprilie, au fost verificaţi 23 de agenţi economici, au fost legitimate peste 1100 de persoane, iar peste 700 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.
În urma acestor acţiuni, au fost deschise cinci dosare de cercetare penală pentru şase persoane. Unul dintre ele a fost pentru o persoană care a încălcat măsurile privind carantina (art.352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor), iar patru dosare, în care sunt cercetate cinci persoane, au fost pentru fals sub semnătură privată şi uz de fals. Cei anchetaţi au prezentat poliţiştilor adeverinţe de angajat care, în urma interogării aplicaţiei REGES, s-au dovedit a conţine date nereale.
Lucrătorii MAI au aplicat, totodată, şi 297 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 385.000 lei. Dintre acestea, 48 au fost pentru contravenţii în context, iar 249 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Prefectura Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ