40 de cadre medicale din Spitalul Judeţean Ploieşti sunt izolate într-un hotel
40 de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, printre care se află medici, asistente, brancardieri şi îngrijitoare, au intrat în izolare începând de sâmbătă dimineaţă. Decizia a fost luată de conducerea DSP, dat fiind o suspiciune de infectare cu COVID-19 în rândul asistentelor medicale.
Cum s-a ajuns în această situaţie
Potrivit unor surse, una dintre asistentele medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Ploieşti a anunţat în timpul nopţii, în timp ce era de gardă, că are dureri în gât. Femeia nu avea şi alte simptome speicifice COVID-19 (febră, stare de rău, tuse sau pierderea mirosului şi a gustului).
Ca metodă de precauţie, i s-au prelevat probe care au fost supuse testării la aparatul PCR care funcţionează în UPU. Este un aparat de testare rapidă, de capacitate mică, iar rezultatele nu sunt luate în considerare în mod oficial.
Pentru a fi siguri că rezultatul în cazul asistentei nu este unul fals pozitiv, reprezentanţii spitalului i-au prelevat din nou probe femeii suspecte, iar testul a fost repetat la aparatul PCR oficial, aflat tot în Spitalul Judeţean. Rezultatele de data ceasta oficiale, omologate sunt aşteptate în şase ore de la procesarea probelor.
 
Nu doar asistenta suspectă a fost testată, ci inclusiv tot personalul medical care a fost de gardă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Şi în acest caz, rezultatele oficiale şi concludente sunt aşteptate în cursul după-amiezii de sâmbătă.
Totuşi, ca măsură de prevenţie, cele 40 de cadre medicale au fost izolate într-un hotel din Prahova, până la sosirea rezultatelor oficiale.
Reamintim că în Prezent, la Spitalul Judeţean, secţia Anestezie Terapie Intensivă se află patru pacienţi pozitiv COVID-19. Doi dintre ei au fost transferaţi de la Spitalul din Braşov la Ploieşti în cursul acestei săptămâni. Aceştia din urmă se află în stare gravă.