Surse medicale susţin că alţi 6 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt infectaţi cu COVID-19 -coronavirus
Surse medicale susţin că alţi 6 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt infectaţi cu COVID-19. Alte 15 teste din cele 40 au ieşit incerte şi vor fi repetate în sambata  seară.
 
A început şi testarea angajaţilor din tura de dimineaţă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, pentru că în conformitate cu ancheta epidemiologică, ar fi existat contact între angajaţi.
 
Vă reamintim că în această dimineaţă o asistentă medicală de la UPU a fost confirmată ca fiind infectată cu coronavirus. Este unul dintre contacţii angajatului ROSAL, care a fost în urmă cu aproximativ o săptămână la UPU şi a fost trimis acasă cu diagnosticul de….sinuzită.
 
A fost demarată o anchetă la UPU pentru că este anormal ca în plină epidemie de coronavirus, fluxurile şi de ce nu au fost folosite echipamentele de protecţie aşa cum cer protocoalele în vigoare, mai ales că la Spitalul Judeţean echipamente există suficiente.
 
Şi ar mai exista un semn de întrebare….Medicul Odette Pană, şefa UPU Ploieşti, care tocmai a revenit după 10 zile de concediu de odihnă (deşi prin ordonanţele militare s-au suspendat concediile cadrelor medicale pe perioada stării de urgenţă) cum a permis ca subordonaţii săi să nu respecte protocoalele în vigoare instituite în incercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.