O asistentă medicală din UPU  a Spitalului Judeţean Ploiesti a  confirmată ca fiind infectată cu COVID -19 (coronavirus)
 
O asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Ploieşti a fost confirmată ca fiind infectată cu COVID -19. Aceasta  a fost internată, vineri noapte, la Secţia de boli infecţioase (Movila) din cadrul Spitalului Judeţean.
 
Astăzi (sambata 25 aprilie a.c.), reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică au ajuns la UPU, unde prelevează probele pentru testarea tuturor celor 45 de persoane care au fost de gardă, în cursul nopţii trecute, dar şi pacienţii contactaţi direct ai asistentei medicale.
 
Testele prelevate nu vor mai fi transmise la laboratoarele din Bucureşti, ci vor fi prelucrate pe aparatul PCR aflat în dotarea Spitalului Judeţean, iar in cursul zilei de astăzi se vor afla rezultatele. Până la aflarea rezultatelor, toate persoanele testate vor rămâne izolate.
 
Toate spitalele din România, în special marile unităţi medicale judeţene, sunt în această perioadă sub tensiune. Temerile legate de răspândirea noului coronavirus au pătruns atât în rândul pacienţilor, cât şi în cel al cadrelor medicale, având în vedere că în multe dintre spitalele din întreaga ţară medici şi asistente medicale s-au infectat cu Covid 19.
 
Până acum, în Prahova, 10 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus: 9 angajaţi ai Spitalului Privat SanConfind de la Poiana Câmpina şi un medic urolog de la Spitalul Câmpina.