55 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,in judetul Prahova

La nivelul judeţului Prahova, în data de 24 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 296 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, cinci au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 28 au finalizat cele 14 zile de izolare voluntară. În carantină instituţionalizată se află, în momentul de faţă, 295 de persoane în opt unităţi de cazare din judeţ.

În Prahova, de la începutul epidemiei şi până în prezent, 55 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Din rândul acestora, două au decedat, iar 28 au fost declarate vindecate şi externate.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari şi poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menţinere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină şi pentru respectarea restricţiilor de circulaţie impuse.

Astfel, în cursul zilei de 23 aprilie, au fost legitimate peste 1400 de persoane şi oprite în trafic, în vederea controlului, peste 900 de autoturisme. Au fost verificaţi 44 de agenţi economici. Acţiunile de control au vizat şi monitorizarea modului în care sunt respectate prevederile Ordonanţelor militare în vigoare.

În urma acestor demersuri, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru o persoană care va fi anchetată pentru fals în declaraţii şi uz de fals, fapte constatate în urma interogării aplicaţiei REGES.

Au fost aplicate 371 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 550.000 lei. Dintre acestea, patru au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare, 44 pentru contravenţii în context, iar 323 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte date referitoare la noul coronavirus linia TELVERDE – 0.800.800.358, una alocată strict pentru informare.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea COVID-19 la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Pentru suport psihologic şi sprijin social, cei interesaţi au la dispoziţie  numărul de telefon 0.800.070.030 care poate fi apelat gratuit din orice reţea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Sursa: Prefectura Prahova

Foto cu caracter ilustrativ