Atentie.Nu va lasati bunurile personale la vedere,in autoturisme (video)

Comunicat IJP Prahova

Revenim în această perioadă cu aceleasi mesaje privind siguranţa dumneavoastră. 
Nu, nu are legătură cu întoarcerea în ţară a anumitor categorii de persoane, ci cu faptul că, în apropierea Sărbătorilor Pascale, oamenii tind să lase garda jos si sa se expună inutil in fata riscului de a deveni victima unei infracţiuni.
Miercuri si joi, poliţiştii de prevenire a criminalităţii si cei de proximitate au acţionat inclusiv in parcările centrelor comerciale, pentru a preveni furturile din autovehicule. Nu puţine au fost situatiile in care am observat, la vedere, în habitaclul vehiculelor bunuri de valoare (genţi, borsete, tablete etc), motiv pentru care am considerat necesar să adresăm mesaje de atenţionare celor în cauză.
Desigur că, de această dată, nu se pune problema de sejururi, vizite la rude sau alte motive care să presupună plecarea de la domiciliu o perioadă îndelungată, intervenind riscul de a fi vizitaţi, în lipsă, de "musafiri nepoftiţi". Însă, în ceea ce priveşte bunurile lăsate la vedere în habitaclul auto, riscul de a atrage atenţia infractorilor rămâne la fel de valabil.