Fundatia Comunitara Prahova . ”Ne pasă de siguranţa medicilor noştri”

Patru tuneluri de dezinfectare a echipamentelor personalului medical au fost puse în funcţiune începând de ieri în spitalele din Prahova angrenate în acţiunea de combatere a efectelor pandemiei COVID 19. Amplasate la intrarea în secţiile ATI şi BMF ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în Spitalul CFR şi în spitalul Municipal Câmpina – unitate de suport COVID 19, dispozitivele vor contribui la creşterea siguranţei şi protecţiei medicilor şi personalului medical.

Produse de o companie din Oneşti, tunelurile dezinfectante au un sistem triplu de acţiune, prin pulverizare, cu lămpi UV şi prin intermediul covorului dezinfectant, şi funcţionează complet automat.

Achiziţia acestor dispozitive – trei dintre ele direct de către Fundaţia Comunitară, al patrulea direct de către spitalul CFR - a fost posibilă ca urmare a implicării unor firme din prahovene care au suportat integral costurile, inclusiv cele de transport.

Este vorba despre: Class Beton, Colen Impex, MRS Residence şi Supermarket La Cocoş, companii care s-au implicat constant, şi continuă să o facă, în acţiunile de achiziţie de materiale de protecţie şi echipamente destinate personalului medical.

Fundaţia Comunitară Prahova continuă acţiunile de colectare bunuri şi bani pentru dotarea spitalelor din judeţ, inclusiv prin asigurarea de consultanţă celor care vor să contribuie.

Ca parte a acestui efort continuu, în scurt timp vom lansa platforma #solidaripentruprahova, un proiect care îşi propune să aducă în acelaşi loc toate forţele implicate în lupta pentru limitarea efectelor pandemiei COVID 19 asupra comunităţii noastre.

Până acum am mobilizat 103.365 lei din care s-au achiziţionat tuneluri de dezinfectare, combinezoane, mănuşi, măşti FFP2, viziere, botoşi şi 2 injectomate, produse ce au fost achiziţionate pentru distribuirea către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (secţia ATI, UPU), Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul de Pneumologie, Spitalul Boldescu (secţia urgenţe stomatologice), Spitalul Muncipal Câmpina.

Campania continuă şi donaţiile se pot face pe fundatiacomunitaraprahova.ro/unitipentrusanatate