Georgeta Hanganu ,sefa Centrulului  de Transfuzii Sanguine Ploieşti, roaga oamenii sa nu doneze sange
Deoarece   in spitale nu se mai fac operatii , doamna doctor  Georgeta Hanganu, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Ploieşti a facut (luni ) un anunt pe pagina sa de facebook ,prin care roaga lumea sa nu doneze sange .
”Dupa trei decade, in care am nu facut altceva, decat sa chem oamenii sa doneze sange, acum m-am vazut in ipostaza de a ruga oamenii sa nu doneze sange. Cererea mare din prezent este de concentrat trombocitar, in special concentrat trombocitar de afereza si nu de concentrat eritrocitar adica de sange total. In spitale nu se mai fac interventii chirurgicale laborioase, care consuma sange. Este nevoie doar de trombocite pentru pacientii cu boli hematologice. Dorim sa avem acum in centru donatori fidelizati obisnuiti cu donarea de afereza. Incercam sa selectam donatori potriviti pentru donarea de afereza, care pentru a duce la bun sfarsit aceasta procedura mai deosebita, trebuie sa fie de-ai casei ( minim 3 donari). Multi oameni sunt contrariati. Foarte multi oameni au inteles mesajul nostru.
 
Multumesc celor care au inteles, si au plecat, multumesc celor care au inteles si vor reveni dupa ridicarea starii de urgenta, multumesc celor care nu au inteles dar au respectat decizia institutiei noastre. Multumesc celor ce au donat componentul si grupa de care am avut nevoie.
 
Cred ca acum este momentul pentru o schimbare. Trebuie sa colectam componente de sange, doar in functie de cererile spitalelor, doar dupa necesitatile pacientilor si dupa volumul stocului de componente sanguine al centrelor, nu in functie de contextul social si emotional.”
 
Foto:www.facebook.com/hanganugeorgeta