Preotul Claudiu Băzăvan de la Biserica Înălţarea Domnului din Ploieşti a făcut un apel la enoriaşi să rămână acasă în noaptea de Înviere
Invitat la Observatorulph.ro Live, preotul Claudiu Băzăvan de la Biserica Înălţarea Domnului din Ploieşti a făcut un apel la enoriaşi să rămână acasă în noaptea de Înviere.
”Este un moment dificil, dar pe care trebuie să-l traversăm în siguranţă. Noi vom respecta prevederile legii şi facem un apel la cei care, din entuziasm sau credinţă sinceră, vor dori să vină la biserică în noaptea de Înviere să rămână acasă! Slujba se va ţine în biserică fără enoriaşi, ba chiar cu uşa ferecată pe interior” a declarat preotul Claudiu Băzăvan.
 
În ceea ce priveşte Paştile şi Lumina Sfântă, preotul a precizat: ”În Vinerea Mare seara vom sfinţi Paştile şi de sâmbătă dimineaţa, de la ora 8:00, cei doritori pot trece prin curtea bisericii li să ia din spaţiile special amenajate Paştile, cu respectarea distanţei între enoriaşi. În privinţa Luminii Sfinte, o vom primi chiar de la Sfântul Mormânt, de la Patriarhie, în jurul orei 20:00. Iar până la ora 22:00 sperăm să o distribuim în parohia noastră cu ajutorul voluntarilor, care vor acoperi toate străzile din cartierul nostru. Am vorbit ca în faţa fiecărei scări de bloc să fie lăsată câte o candelă pe care o vor aprinde voluntarii, iar locatarii să coboare şi să ia lumină până la miezul nopţii”.
 
Vezi inregistrarea AICI
 
 
Sursa:www.observatorulph.ro