Purtarea măştilor în Prahova nu mai este obligatorie
Măştile de protecţie sunt obligatorii şi nu prea în judeţul Prahova. În timp ce Ministerul Afacerilor Interne dă informări zilnice cu privire la folosirea anumitor măşti de protecţie, în Prahova şi alte şapte judeţe, autorităţile cu atribuţii în acest sens au hotărât că purtarea oricărei protecţii, fie ea şi eşarfă, este obligatorie, din 10 aprilie. În urmă cu două zile am fost anunţaţi printr-un comunicat de presă emis de către Instituţia Prefectului judeţul Prahova că purtarea măştii de protecţie este obligatorie în judeţul Prahova ca urmare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Anunţul a ridicat de la început semne de întrebare pentru că din comunicat lipseau sancţiunile care făceau din această măsură o obligativitate. Reprezentanţii prefecturii au bâiguit că acestea sunt cuprinse, potrivit legislatiei in vigoare, intre 2.000 şi 20.000 de lei, dar că cel mai probabil se va reveni asupra deciziei, fiind anunţaţi că vom primi un alt comunicat a doua zi. Care comunicat nu a mai venit.
 
A fost însă, uşor modificat, comunicatul iniţial, dar fără să fie transmis presei, aşa cum ar fi fost normal. Modificarea a apărut doar în comunicatul postat pe pagina web a prefecturii: “Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, sub conducerea domnului prefect Cristian Ionescu, a aprobat în şedinţa de marţi, 7 aprilie, ca purtarea măştilor de protecţie să devină obligatorie în spaţiile publice din judeţul nostru, sub rezerva asigurării de către autorităţile administraţiei publice locale a necesarului de astfel de materiale”
 
Modificarea pică “ca nuca în perete” pentru că din text nu au fost şterse opţiunile pe care le au oamenii: eşarfă, fular etc, iar autorităţile nu ar fi cumpărat în niciun caz eşarfă.
 
Aşadar, acolo unde primăriile nu pot asigura măşti, purtarea lor în spaţiile publice nu este obligatorie. La Ploieşti, potrivit necenzuratph.ro, primarul Adrian Dobre a anunţat că în oraş nu se impune ca o obligaţie purtarea măştilor, ci ca o recomandare.