Ministrul Educatiei .”Sub nicio formă nu se pune problema îngheţării anului şcolar”
Anul şcolar nu va fi îngheţat, a anunţat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Totul, în condiţiile în care, în România, cursurile sunt suspendate încă de la începutul lunii martie, ca măsură impusă de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus în rândul populaţiei. De atunci, cei mai mulţi dintre elevi fac cursurile online sau în sistem de teleşcoală.
 
”Sub nicio formă nu se pune problema îngheţării anului şcolar. Dacă ne uităm şi la celelalte sisteme de educaţie din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3, subliniind că întreaga societate trece printr-o situaţie extrem de dificilă.
 
„Cred că şi educaţia reprezintă, în aceste momente, un sector în care lucrurile nu stau tocmai bine pentru că şcolile şi universităţile şi-au prelungit cursurile”, a mai spus Anisie.
 
Totodată, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că măsura suspendării cursurilor va fi menţinută până în momentul în care autorităţile vor considera că elevii, studenţii şi profesorii pot reveni în şcoli şi universităţi în condiţii de siguranţă.
 
”În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a subliniat Monica Anisie.
 
În urmă cu câteva zile, ministrul Educaţiei făcea apel la elevi, studenţi şi profesori să se informeze doar din surse oficiale şi să nu se lase manipulaţi de ştirile false. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Anisie le-a cerut acestora să aibă încredere în autorităţi şi a promis că, în scurt timp, Ministerul Educaţiei va anunţa ce se va întâmpla cu examenele naţionale şi cu susţinerea licenţei, disertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.