Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor sa faca greva .Prefectul de Prahova se va deplasa la spital
O parte dintre medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti se pregătesc să intre în grevă, nemulţumiţi de lipsa echipamentului care să-I protejeze în faţa unui pacient bolnav de COVID-19. Este doar una dintre neajunsurile cu care se confruntă în aceste zile medicii din Ploieşti.
 
Medicul Dan Oprea, chirurg la SJU Ploieşti, scria într-o postare pe pagina sa de Facebook despre haosul din sipital şi despre lipsa unor proceduri care să-i ajute în activitatea medicală specifice unei pandemii.
 
Contactat telefonic, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a confirmat pentru ziarulincomod.ro faptul că luni, 30 martie, la ora 8.45 se va deplasa la sediul Spitalului Judeţean împreună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova pentru a vedea care sunt problemele stringent ale medicilor de aici.
 
Potrivit chirurgului Dan Oprea, la Spitalul Judeţean nu există echipament de protecţie complet pentru medicii care intră în contact direct cu un pacient suspect de COVID-19.
 
În plus, Oprea susţine că în aceste zile există bâlbe cu privire la unitatea sanitară din Prahova care ar trebui să trateze un suspect COVID-19, atâta vreme cât în secţia de Boli Infecţioase (Spitalul Movila) nu mai sunt locuri libere.