Cunoscutul chirug Dan Oprea,de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, trage un semnal de alarma .
Deşi autorităţile dau asigurări că unităţile medicale din Prahova sunt pregătite din punct de vedere al protocoalelor, dotărilor medicale şi echipamentelor de protecţie, oamenii care lucrează în sistem spun că lucrurile sunt haotice, fără o strategie coerentă, cu echipamente incomplete pentru doctori, care i-ar expune în cazul unui contact, fără posibilitatea de a testa rapid pacienţii suspecţi de infectare şi fără un protocol privind modul şi locul în care ar trebui trataţi suspecţii dacă prezintă şi alte afecţiuni.
 
Cunoscutul chirug Dan Oprea - cel care, acum câţiva ani, printr-o scrisoare transmisă redacţiei, arăta problemele de la Judeţean, punând în mişcare o amplă acţiune care avea să aducă numeroase schimbări în acest spital - a lansat acum un nou apel, distribuind mesajul unui coleg de breaslă care e de gardă la unitatea medicală. Acesta a dat exemplul unui pacient revenit din Germania şi prezentat la Judeţean cu o problemă la fiere, care ar putea foarte probabil să necesite o intervenţie chirurgicală. Pentru că e suspect de infectare cu COVID-19, toată lumea se fereşte să-l opereze. Medicul de la Judeţean reclamă că nu există un protocol clar, care să spună unde ar trebui să ajungă în astfel de situaţii pacienţii.
 
Dan Oprea mai reclamă şi că, la nivelul celei mai mari unităţi medicale din Prahova, echipamentele de protecţie pentru medici sunt incomplete. "Eu sunt de garda astazi, la Chirurgie-SJU Ploiesti. Am intrebat la sala daca avem echipament de protectie. Avem, dar incomplet , deci nesigur. Daca tb sa operam, vom fi contaminati. Nu s-a sinchisit nimeni, pana astazi, sa ne faca un instructaj, macar elementar. Management de spital, managementul unor astfel de situatii, ZERO !!!", a transmis chirurgul.
"In spital nu este nimeni care este in stare sa gestioneze aceasta pandemie . Este stare de urgenta , pentru cine ????!!! Fiecare face ce vrea muschiul lui. Unde sunt epidemiologii , cei de la protectia muncii , managerii ( avem asa ceva ???). In case ca soarecii ..... rezolva problemele prin telefon. Au familii si au dreptul la sanatate !!!??!!! DAR NOI ??? Avem doar obligatii ??? Nu avem dreptul la protectie, la sanatate ???", mai transmite medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
 
Foto:ZDP.ro