Prima persoană din Prahova, dusă în carantină forţată pentru că a încălcat măsura auto-izolării

La data de 23 martie 2020, în jurul orei 12.25, lucrătorii Secţiei 1 de Poliţie Ploieşti au efectuat verificări la o adresă din municipiu unde figura ca având domiciliu una dintre persoanele auto-izolate. Măsura oamenilor legii a fost întreprinsă în baza Planului de măsuri pentru realizarea misiunilor specifice în vederea combaterii răspândirii COVID-19.

Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, persoana în cauză nu a fost găsită, aceasta afându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.

Fiind contactată telefonic, aceasta a revenit la domiciliu şi a fost condusă cu un echipaj al ambulanţei într-unul dintre centrele de carantină de pe raza judeţului Prahova, unde urmează să stea în izolare. Măsura administrativă a fost luată în conformitate cu articolul 7 din Ordonanţa Militară nr.2/2020.

Suplimentar, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanţa Militară 1/2020 cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Situaţia a fost comunicată şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în scopul luării măsurilor legale care se impun.


 

Sursa:Prefectura Prahova