Ploieştenii se pare că nu respectă apelul autorităţilor , in cazul pandemiei de Coronavirus .
Sâmbătă, după amiază, în zona parcului de la piaţa” 9 mai” din Ploieşti, un grup de oameni (majoritatea pensionari) stăteau la taclale şi jucau table/şah/rummy, etc.
Primăria a închis parcurile şi face apel ca lumea să stea în casa, ploieştenilor nu le pasa.
Reamintim...” Primăria municipiului Ploieşti suplimentează măsurile luate în vederea limitării, pe cât posibil, a răspândirii coronavirusului, reiterând interesul şi preocuparea municipalităţii privind securitatea cetăţenilor din oraşul nostru, în contextul pandemiei cu COVID19. Astfel, urmare a constatării, în data de 19 martie 2020, a unor grupuri de tineri în zonele parcurilor din Ploieşti, în ciuda recomandărilor şi avertizărilor emise la nivel naţional, primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Ploieşti care a adoptat vineri, 20 martie 2020, Hotărârea nr. 21, care aprobă închiderea accesului în toate parcurile din municipiul Ploieşti, inclusiv Parcul Memorial „Constantin Stere”, începând cu data de 20.03.2020, pe perioada instituirii stării de urgenţă.
Apelăm, din nou, şi pe această cale, la calm şi atitudine civică, astfel încât să putem depăşi împreună, cu bine, această situaţie.” este un comunicat de presa al Primariei Ploiesti.
Stai acasa si nu prea...
Desi autoritatile fac apel disperat pentru ca oamenii sa paraseasca domiciliul doar in caz de urgenta, o parte din ploiesteni se expun zilele acestea, prin parcuri sau hipermarket-uri, facand imposibila oprirea raspandirii virusului.
Info Ploiesti City a solicitat un punct de vedere al IJP Prahova.
” Persoanele au fost avertizate verbal cu privire la riscul la care se expun şi au fost îndrumate să părăsească zona. Aceştia s-au conformat, fără alte probleme.” a fost raspunsul Politiei mun. Ploiesti.
Foto: Cititioare www.infoploiesticity.ro