Donaţie importantă din partea OMV Petrom pentru un centru de carantină din Prahova
Un nou gest de solidaritate! Donaţie importantă din partea OMV Petrom pentru un centru de carantină din Prahova
 
Situaţiile de criză au şi părţile lor bune, în sensul că ne prezintă şi latura frumoasă a oamenilor. Iar când aceştia găsesc un scop comun şi îşi unesc ideile şi puterile în a-l atinge, atunci rezultatul nu poate fi decât unul demn de toată aprecierea. De o dovadă în acest am avut parte şi sâmbătă, 21 martie, când Instituţia Prefectului judeţului Prahova şi reprezentanţii OMV Petrom au găsit o soluţie rapidă în a asigura toate cele necesare pentru un centru de carantină din judeţul nostru. Astfel, printr-o donaţie consistentă, OMV Petrom a acoperit toate solicitările înaintate pentru siguranţa personalului şi pentru igiena şi alimentaţia zilnică a celor care se află în carantină instituţionalizată în spaţiul respectiv.
 
Şi, poate, după ce va fi trecut această perioadă, ne vom aduce aminte de oamenii care au optat să rămână pentru a lucra în aceste centre ca să asigure hrana, curăţenia, dezinfecţia, expunându-se în fiecare zi pericolului de a se infecta, şi-i vom face cunoscuţi unei comunităţi întregi. Pentru că şi ei, oameni modeşti, fac parte din categoria „eroilor“ acestor zile.
 
Revenind la donaţia oferită de OMV Petrom, aceasta a cuprins echipamente de protecţie (combinezoane, măşti şi mănuşi de unică folosinţă, botoşei, capişon, halate de unică folosinţă), produse de igienă şi dezinfecţie a încăperilor, tacâmuri, produse alimentare atât din gama celor greu perisabile, cât şi proaspete.
 
Un gest care aduce un strop de linişte şi care face ca o astfel de şedere, total nedorită, să fie mai uşor de suportat.
Jos pălăria pentru o astfel de iniţiativă şi suntem siguri că Prefectura Prahova va găsi un sprijin important în toate marile companii, şi nu numai, care înţeleg că o situaţie de o asemenea amploare, precum cea creată de COVID 19, poate fi depăşită doar prin solidaritate.