În plină criză de coronavirus, un preot din Prahova umblă cu botezul, fără a purta mască şi mănuşi
În timp ce autorităţile naţionale şi locale au cerut de nenumărate ori limitarea contactului cu alte persoane, un preot din judeţul Prahova, umblă în Parohia Cocorăştii Grind, cu botezul (fara masca si manusi ) şi ia legătura cu un mare de oameni.
 După cum se ştie, acest obicei religios prevede ca oamenii să sărute crucea sau icoana purtată de preot, după ce acesta stropeşte casa cu aghiasmă.
Problema nu ar fi aşa mare, dacă preotul I.V. ar purta mască şi mănuşi, însă din fotografiile primite ne dăm seama că nu...
Răspuns primit de la Parohia” Sfânta Treime” Cocorăştii Grind.
La solicitarea site-ului nostru, privind acest subiect reprezentanţii Parohiei” Sfânta Treime” Cocorăştii Grind.
” Doamne ajută! Este preot paroh în comunitate, sunt deciziile sfinţiei sale”.
Adică, părintele I.V.decide pe cont propiu, cât de riscant este (pe timp de pandemie de coronavirus-Covid 19) să iei legătura cu câteva zeci (sute) de enoriaşi, fără a purta mască şi mănuşi.
  Alţi colegi ai preotului I.V. procedează la fel?!?
Vezi detalii AICI:
La Bucureşti, deplasările cu caracter misionar-pastoral ale preoţilor este amânată.
Conform recorder.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat „Revin cu precizarea că, cel puţin în Arhiepiscopia Bucureştilor, deplasările cu caracter misionar-pastoral ale preoţilor (sfinţirea caselor în această perioadă – practică pastorală negeneralizată, ci doar locală) se amână, pentru a se evita orice risc de posibilă contaminare cu foarte contagiosul nou coronavirus. Se va răspunde doar solicitărilor punctuale ale credincioşilor vârstnici care vor să se spovedească/împărştăşească acasă”. 
 
Rămâne să ne întrebăm dacă acel preot, are vreo cunoştinţa despre reglementările în vigoare sau va avea vreo remuşcare pentru că nu a purtat mască şi mănuşi, aşa cum ar fi normal, măcar din punct de vedere moral, ca reprezentant al BOR.
 
Foto: cititor www.infoploiesticity.ro