Comunicat de presă Penitenciarul de Femei Târgşorul Nou.O zi în penitenciar
În data de 6 martie 2020, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Dambovita, a organizat un simpozion interactiv în cadrul proiectului „O zi în penitenciar”, la care au participat elevi ai Liceului de Arte ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte.
 
Proiectul vizează două componente, pe de o parte sensibilizarea elevilor asupra comportamentelor ce trebuie evitate pentru prevenirea criminalităţii, prin valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă ale persoanelor private de libertate, iar pe de altă parte activitatea are ca scop şi facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.
 
La activitate au participat reprezentanţi ai penitenciarului, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 16 elevi ai liceului, însoţiţi de 2 cadre didactice, precum şi 9 deţinute clasificate în regim semideschis care au prezentat povestea lor de viaţă şi au transmis elevilor mesaje destinate prevenirii delincvenţei juvenile.
 
De asemenea, elevii au susţinut un scurt moment artistic cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.
 
Valorificarea experienţei persoanelor condamnate poate condiţiona asumarea şi învăţarea unor atitudini şi comportamente dezirabile social şi evitarea comportamentelor delincvente. De asemenea, interacţiunea directă cu persoanele private de libertate contribuie la o cunoaştere mai bună a mediului penitenciar de către societatea civilă şi înţelegerea fenomenului infracţionalităţii, în sensul prevenirii comportamentelor de acest gen.
 
Foto cu caracter ilustrativ