41 de tineri din medii defavorizate primesc finanţare pentru şcoala de şoferi
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate pentru obţinerea permisului de conducere 
Numărul tinerilor înscrişi în cea de-a cincea ediţie a programului Permis pentru viitor a crescut cu 24% faţă de anul precedent, la 263 
Lista beneficiarilor poate fi consultată pe paginile de internet ale Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România
28 februarie 2020, CLUJ-NAPOCA – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate în procesul de obţinere a permisului de conducere pentru categoriile B, C şi CE, în cadrul celei de-a cincea ediţii a programului Permis pentru viitor. Lista beneficiarilor a fost publicată de către Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România
Sprijinul financiar oferit în cadrul programului Permis pentru viitor se acordă tinerilor din mediile defavorizate, cu posibilităţi materiale reduse, pentru care permisul de conducere înseamnă un avantaj sau o condiţie în obţinerea unui loc de muncă, sau poate fi un instrument important în îndeplinirea şi extinderea atribuţiilor de serviciu.
Numărul tinerilor care doresc să beneficieze de acest sprijin este în creştere, în cadrul actualei ediţii fiind înregistrate 263 de solicitări din 37 de judeţe, faţă de 212 înscrieri din 28 de judeţe la ediţia precedentă. 
 
„Programul Permis pentru viitor este un exemplu clar al implicării MOL România cu soluţii concrete în viaţa comunităţii: plătim şcoala de şoferi pentru tineri proveniţi din medii defavorizate, care doresc să-şi crească şansele în competiţia pe piaţa muncii. Ne bucură interesul în creştere al potenţialilor beneficiari, ceea ce ne determină să rămânem alături de tinerii care depun eforturi pentru a depăşi obstacolele cu care se confruntă şi pentru a-şi construi un viitor mai bun”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
 
Majoritatea tinerilor înscrişi la această ediţie, respectiv 248, au depus cereri pentru plata taxelor de şcolarizare pentru permis de conducere categoria B şi BE. Alţi 12 tineri au aplicat pentru finanţare pentru permis categoria C/CE, doi pentru categoria D şi unul pentru tractoare agricole. În procesul evaluării şi jurizării proiectelor depuse conform condiţiilor stabilite în anunţul programului s-au realizat interviuri atât cu candidaţii cât şi cu persoanele sau reprezentanţii instituţiilor şi organizaţiilor care i-au recomandat. În faza finală, datorită numărului mare de solicitări cu un nivel asemănător, s-a ţinut cont de rezultatele sau situaţia şcolară, condiţiile deosebite (abuz în familie), existenţa documentelor care, conform regulamentului programului, constituie un avantaj, şi de oferta de preţ prezentată.
 
Beneficiarii acestei ediţii a programului Permis pentru viitor sunt din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi din Capitală. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-urile www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro
 
„În perioada următoare vom încheia contractele şi vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la şcoala de şoferi şi mai departe pentru taxa de şcolarizare. Vom solicita tinerilor să-şi planifice cursurile astfel încât să se prezinte la examen până în toamna acestui an. Ediţia următoare a acestui program va fi anunţată la sfârşitul lunii noiembrie. La următoarea ediţie se pot înscrie inclusiv cei care n-au obţinut finanţare la ediţia actuală. De asemenea, se pot înscrie şi cei care au obţinut finanţare, au terminat cu succes şcoala de şoferi şi doresc să obţină permisul de conducere pentru altă categorie.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
 
Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
În cei cinci ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan naţional: la Gala Societăţii Civile 2018 şi la Romanian CSR Awards 2017.
Concursul de proiecte pentru ediţia a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.
În cadrul celor patru ediţii anterioare ale programului, 74 de tineri au obţinut permis de conducere şi 41 sunt programaţi pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.
 
 
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 227 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. 
 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care  227 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.
 
Despre Fundaţia Pentru Comunitate
Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea şi reabilitarea lor. 
 
 
Sursa:Comunicat de presa