Un câine a muşcat o femeie, la Ploieşti. Propietara câinelui a fost amendată
În cursul zilei de joi, 27.02.2020, în jurul orei 16.20, un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti s-a deplasat pe strada Mărăşeşti, ca urmare a unei sesizări înregistrate la dispeceratul instituţiei, prin care era semnalat faptul că o femeie a fost atacată şi muşcată de un câine.
Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a constatat prezenţa unei persoane de sex feminin, în vârstă de 83 ani, ce era muşcată de gamba piciorului drept, de către un câine de talie medie care ieşise din curtea unui imobil de pe strada respectivă.
Deoarece victima acuza dureri, poliţiştii locali au apelat numărul unic de urgenţă 112, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova s-a prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale, femeia fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe în vederea efectuării de investigaţii.
Totodată, poliţiştii locali au identificat proprietara câinelui în persoana numitei I.E, de 60 ani, ce a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei pentru ” lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, în conformitate cu art. 2 pct. 17 din Legea nr. 61/1991- pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cu acordul proprietarei, patrupedul a fost transportat la adăpostul de câini de la Bucov.
Continuarea cercetărilor în acest caz se efectuează de către lucrătorii Secţiei nr. 3 Poliţie.
 
Sursă: Comunicat Poliţia Locală Ploieşti
Foto cu caracter ilustrativ