La Penitenciarul de Femei Ploieşti Târgşorul Nou a avut loc un spectacol de teatru realizat în cadrul proiectului “Memorie şi mărturisire în penitenciarele romaneşti” În data de 24.04.2017, la sediul Penitenciarului de Femei Ploieşti Târgşorul Nou a avut loc un spectacol de teatru realizat în cadrul proiectului “Memorie şi mărturisire în penitenciarele romaneşti”, susţinut cu sprijinul Asociaţiei “Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei”.
Piesa de teatru intitulată “Mislea, camera 4” a fost pusă în scenă de un grup de actori profesionişti şi a avut drept scop dezvoltarea  relaţiilor de colaborare cu partenerii externi din comunitate care pot sprijini, organiza şi desfăşura activităţi artistice în penitenciar. S-a avut în vedere şi încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creaţiei artistice prin participarea acestora la activităţi valorizatoare prin vizionarea unui spectacol de cinstire a memoriei luptătorilor în rezistenţa anticomunistă.
 
La activitate au participat 53 deţinute din regim semideschis de executare a pedepsei. Activitatea a fost una încărcată de emoţie, cu un impacat puternic asupra persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea acestora în ceea ce priveşte soarta femeilor deţinute politic şi totodată a contribuit la promovarea unorvalori spirituale şi sociale prin oferirea unor experienţe ce ajută pe de o parte la dezvoltarea personală a acestora, iar pe de altă parte creşterea  oportunităţilor pentru reintegrare socială.
foto:www.libertatea.ro