Un adolescent  din Ploieşti a fost arestat preventiv după ce a furat şi condus o maşină fără permis
                                                                               Comunicat IJP Prahova.
Duminică, 19 ianuarie a.c., în jurul orelor 23:30, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei nr.3 Ploieşti a observat în parcarea unui supermarket din municipiu, un autoturism condus agresiv şi cu motorul turat în exces.
A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto, care era însoţit de o altă persoană aflată pe locul din dreapta, şi-a continuat deplasarea, demarând în trombă.
S-a procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, cei doi ocupanţi au abandonat autoturismul şi au fugit. Poliţiştii au reuşit prinderea şi imobilizarea pasagerului, care a fost identificat în persoana unui ploieştean în vârstă de 15 ani.
În continuare, au fost efectuate verificări, în urma cărora s-a stabilit că autoturismul în cauză fusese sustras din zona de nord a oraşului, după ce tinerii au spart un alt autoturism, aparţinând aceluiaşi proprietar, şi în torpedoul căruia au găsit cheia de rezervă.
La scurt timp, a fost identificat şi conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 16 ani, faţă de care, la data de 20 ianuarie, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis.
Foto cu caracter ilustrativ