La doar 4 ani ,un băieţel din Ploieşti are nevoie de ajutorul semenilor săi
 
Adrian Călin, este un copil care vede, simte şi” vorbeşte”, însă este auzit doar de cei din jur.
Pentru baiatul  in varsta de 4 ani, sunetul, vocea mamei sau a tatălui este un mister nedezlegat, acesta neauzind.
Este diagnosticat cu” hipoacuzie neurosenzoriala profundă” de la vârsta de...3 luni.
De atunci părinţii săi duc o luptă continuă contratimp, micuţul fiind dus la mai mulţi doctori şi la o clinică privată în Germania.
Nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală
Deoarece în România nu este posibilă o intervenţie chirurgicală, micuţul având o malformaţie la cohlee, malformaţie care are nevoie de o mare atenţie în sala de operaţie şi un aparat special, acesta a fost trimis într-o clinică specializată în Germania, acolo unde operaţia şi costurile aferente ajung la aproximativ 29000 de euro.
Venitul familiei este aproximativ 1000 euro, din care familia trebuie să plătească facturile, tratamentul pentru Adi, cele necesare fetei mai mari (eleva în clasa a 4 a), dar şi hrana zilnică.
Apel disperat al mamei.
Maria (mama băieţelului) a trimis presei un apel disperat:
„Visul nostru a devenit realitate, acum trei ani şi opt luni, când pe lume a venit băieţelul nostru, Teodor-Adrian, a doua minune din familia noastră. Totul a fost frumos până în ziua când am aflat că Adi, aşa cum îi spunem, nu aude glasul meu”, este începutul unei poveşti de coşmar relatată de Maria Călin, mama piticului special din Ploieşti.
Adi avea trei luni pe atunci. Alarmaţi că nu reacţiona la voci, zgomote, muzică, soţii Călin au mers de urgenţă la medic. Confirmarea scenariului groaznic la care se gândiseră deja avea să le vină pe loc. De atunci, au urmat controale peste controale, întrebări, încercări de a găsi soluţii pentru ca băieţelul lor să se bucure de toate simţurile şi de o copilărie frumoasă şi normală.
„Teodor Adrian este diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă. După ce ni s-a spus acest lucru, am avut speranţa că se poate opera în România şi va putea fi un copil normal, dar a venit a doua veste proastă pentru noi. Micuţul nostru are o malformaţie la cohlee care necesită o mare atenţie în sala de operaţie şi un aparat special, unul pe care nu-l avem în România. Şansa ca Adi să poată auzi cu o ureche a venit de la o clinică din Germania”.
„Ar fi trebuit să-l duc la un centru din Buzău, să-l las o perioadă acolo şi n-am putut face asta. Este prea mic. El depinde de noi. Încă poartă pampers, încă suntem la etapa cu laptele. La el, toate etapele au o altă evoluţie “, a completat mama băieţelului.
Refuzat la grădiniţă.
Conform mamei, Adrian a fost refuzat la grădiniţă” din cauza faptul că este un copil cu nevoi speciale, iar atenţia pe care o necesită este una aparte faţă de a celorlalţi micuţi.”
Sora lui, Mihaela (partenerul de joacă).
Izolat este şi la joacă pentru că el nu-i înţelege pe copiii de vârsta lui, iar cei din urmă nu înţeleg de ce Adi nu comunică cu ei. Mihaela, sora lui mai mare, este principalul partener de joacă. I-a înţeles de mult timp situaţia şi l-a luat sub aripioarele ei protectoare. Aşa cum a ştiut ea mai bine... „Însă sunt momente când oboseşte şi ea, când ar vrea să-i acordăm mai multă atenţie, când ne reproşează că Adi este în prim-plan. Dar îi explicăm tot timpul şi înţelege care-i situaţia “, a mai spus mama.
Cei care doresc să-i dea şansa la o viaţă normală micuţului Adrian Calin şi să-l ajute să audă pot dona în conturile bancare (vezi foto) sau pot lua legătura cu familia la numărul de telefon:  0763104631
Foto: facebook. Maria. Calin.