Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediţia a 11-a: 18 ONG-uri de specialitate primesc 400.000 lei pentru proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale

 

  • MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediţia a 11-a.

  • 18 ONG-uri primesc 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru 628 de copii şi familiile lor.

  • În cei 11 ani de existenţă a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanţate cu peste 3,6 milioane de lei un număr de 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii şi adolescenţi.

 

21 noiembrie 2019, CLUJ-NAPOCA – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediţia a 11-a. Cele 18 ONG-uri câştigătoare primesc 400.000 lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoţională şi de intervenţie psihosocială. Beneficiarii vor fi 628 de copii şi adolescenţi cu nevoi speciale, cu deficienţe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

 

Ne bucurăm că vom fi şi în acest an alături de copiii care au nevoie de sprijin şi suntem încrezători că profesionalismul ONG-urilor selectate pentru finanţare va maximiza efectul final al programelor, totul în beneficiul celor mici. Noi acordăm o atenţie deosebită calităţii programelor noastre sociale şi credem că astfel această platformă a MOL dedicată sănătăţii copiilor a devenit una de tradiţie, recunoscută între specialiştii din domeniu. Vrem să rămânem în continuare partenerul de nădejde al comunităţilor, acolo unde ajutorul poate face o diferenţă în viaţa copiilor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

 

În cadrul ediţiei a 11-a a Programului s-au înscris 75 de organizaţii non-profit specializate în proiecte de terapie prin artă, terapie emoţională şi de intervenţie psihosocială pentru copii şi tineri cu deficienţe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecţiuni grave, solicitând finanţare totală de peste 1,7 milioane lei. Organizaţiile înscrise provin din 22 de judeţe, iar 42 dintre acestea au mai participat şi la ediţii precedente ale Programului. În urma jurizării au fost selectate pentru finanţare integrală sau parţială 18 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2019 – august 2020.

Fondurile alocate pentru această ediţie a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 18 de ONG-uri câştigătoare, 6 obţin finanţare pentru prima dată, în timp ce 12 au mai beneficiat de sprijin şi la ediţiile anterioare.

Câştigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor 2018, Asociaţia HorsEmotion, din Timişoara, a obţinut finanţare integrală de 25.000 lei, sumă alocată în completarea fondului de premiere pentru ediţia actuală. Astfel, proiectul Asociaţiei HorsEmotion se adaugă celor 18 selectate în urma concursului.

Organizaţiile câştigătoare provin din Bucureşti şi din judeţele Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Satu Mare şi Timiş. Vor derula activităţi terapeutice şi intervenţii psihosociale utilizând terapie prin artă – muzică şi muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans şi mişcare şi jocuri de rol, tehnologie digitală (utilizarea realităţii virtuale); terapii experienţiale: escaladă, activităţi în aer liber (terapie prin aventură) şi în apă; terapii asistate de animale; terapii emoţionale – teatru şi confecţionare de măşti, jocuri de rol, terapie prin poveşti şi poveşti terapeutice.

 

Programul este deschis tuturor ONG-urilor interesate. Noi suntem pregătiţi să oferim informaţii tuturor celor interesaţi, inclusiv în cele nouă luni de implementare ale proiectelor finanţate. La finalul perioadei de implementare, în septembrie 2020, organizaţiile finanţate vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate, ceea ce va constitui de asemenea un prilej de informare referitor la acest Program şi la natura proiectelor selectate. Organizaţia care realizează cel mai bun proiect şi câştigă Premiul MOL pentru sănătatea copiilor, va delega un membru în juriul ediţiei viitoare. Astfel dorim să asigurăm o informare cuprinzătoare şi şanse egale pentru toţi cei interesaţi în pregătirea şi înscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

 

Lista proiectelor finanţate poate fi accesată pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro .

 

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 şi este destinat organizaţiilor non-profit, respectiv organizaţiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) şi organizaţiilor religioase care derulează proiecte de terapie şi de intervenţii psihosociale pentru copii cu deficienţe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

În cei 11 ani de existenţă, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanţate cu peste 3,6 milioane de lei un număr de 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii şi adolescenţi.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 şi 2018 la Gala Societăţii Civile şi la Romanian CSR Awards.

Juriul ediţiei 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie şi psihiatrie a copilului şi adolescentului, Coordonator naţional al Academiei Europene pentru Dizabilităţile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică şi psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Rácz Attila, psihiatru, medic primar la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Psihiatrie II şi Erika Weisz, medic specialist medicina de familie, fiziokinetoterapeut, reprezentanta Asociaţiei HorsEmotion din Timişoara, câştigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediţia precedentă.


Sursa:Comunicat  MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate