APEL UMANITAR ! O  tânără,in varsta  de 22 de ani are nevoie de ajutorul nostru !

Carmen Elena Enache este o tânără de 22 de ani diagnosticată cu Limfomul Hodgkin în Februarie 2018. După multe analize şi cure de chimioterapie în România, Carmen a ajuns la Spitalul Universitar Yeditepe din Turcia, unde medicii au constatat că, pentru a se vindeca, are nevoie de un transplant de celule stem. 

Iniţial, costurile transplantului erau de 38.000$, iar procedura consta în recoltarea propriilor celule stem, îngheţarea si apoi transplantarea acestora. Din aprilie până în iunie, Carmen a urmat o serie de analize, cure de chimioterapie şi injecţii pentru a reduce dimensiunea ganglionilor limfatici inflamaţi, dar şi pentru a multiplica numărul celulelor stem, însă corpul său nu a reuşit să producă suficiente celule stem şi astfel s-a ajuns la nevoia unui donator. 

Între timp, pentru a nu recidiva boala, a efectuat şi 5 cure de imunoterapie. Din fericire, a fost găsit un donator compatibil 11/12 prin intermediul Băncii de Celule Stem, însă costurile sunt încă o dată un impediment întrucât suma a ajuns la 110.000$. 

Transplantul este programat pentru data de 14 noiembrie 2019. Ne vedem nevoiţi să apelăm încă o dată la toţi cei care o cunosc şi au empatizat cu povestea ei, dar şi la cei care nu o cunosc şi vor să facă o faptă bună. 

Strângerea de fonduri precedentă ne-a demonstrat că solidaritatea poate face lumea mai bună dar, totodată, că dar din dar se face rai. Puteţi fi alături de ea fie că donaţi, fie că distribuiţi, fie că o ajutaţi cu un sfat sau o vorbă bună. 

Dacă aţi cunoscut-o sau o veţi cunoaşte pe Carmen, vă veţi da seama că până şi o sumă mare de bani nu se compară cu dragostea şi iubirea pe care ea o oferă. Împreună o putem ajuta încă o dată pe Carmen să meargă mai departe! 

Oferă o şansă nouă. Poţi salva o viaţă. Ajutorul tău contează! 

Conturile în care puteţi dona sunt: 
Banca Transilvania 
RON: RO37BTRLRONCRT0263473301 
EUR: RO84BTRLEURCRT0263473301 
GBP: RO42BTRLGBPCRT0263473301 

Titular conturi: Carmen Elena Enache 

Limfomul Hodgkin, cunoscut si sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. In boala Hodgkin, celulele sistemului limfatic se inmultesc anormal si se raspandesc dincolo de acesta. Pe masura ce boala progreseaza aceasta afecteaza capacitatea corpului de a lupta impotriva infectiilor. Limfomul Hodgkin afecteaza nodulii limfatici de la nivelul gatului, zonei axilare si inghinale. 

Hodgkin este unul dintre cele doua tipuri comune de cancere ale sistemului limfatic. Celalalt tip, limfomul non-Hodgkin, este mult mai des intalnit. Ce diferentiaza limfomul Hodgkin de cele non-Hodgkin este prezenta celulelor Reed-Stenberg, o celula specifica limfomului Hodgkin. 

Boala Hodgkin poate afecta persoanele de orice varsta, dar este cel mai frecvent la persoanele care au intre 15 si 35 de ani, precum si cele de peste 55 de ani.