PREVENIREA ESTE PRIMUL PAS AL POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

 

Începând cu data de 16 octombrie, pana în luna iunie a anului viitor, I.J.P. Prahova va implementa, la nivel judeţean, o campanie de prevenire a infracţiunilor la viaţa sexuală cu victime minori. 

Demersul educativ este realizat în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenta Socială şi Protecţie a Copilului Prahova si Inspectoratul Judeţean Şcolar, este structurat pe două paliere, în funcţie de specificul publicului ţintă:  
 
tineri din unităţi de învăţământ liceal şi centre de plasament, în calitate de potenţiale victime 
 
cadrele didactice si personalul centrelor de plasament, în calitate de practicieni în măsură să recunoască semne comportamentale ce pot indica eventuale traume de natură sexuală in rândul tinerilor cu care lucrează. 
 
Prima asemenea activitate a avut loc miercuri, 16 octombrie, la Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii "Victor Slăvescu" Ploieşti, unde o echipă formată dintr-un poliţist de prevenire a criminalităţii, un poliţist de investigaţii criminale si un psiholog al C.P.R.U. "Cireşarii" Ploieşti, au susţinut o prezentare pe această temă în rândul personalului didactic al acestei unităţi de învăţământ. 

De asemenea, joi, 17 octombrie, poliţişti de prevenire şi din cadrul  Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte, au fost prezenţi în rândul minorilor instituţionalizaţi în Complexul de Servicii Comunitare "Sfânta Maria" din localitate, cu un mesaj adaptat acestei categorii de copii cu nevoi speciale. 

 

Sursa:IJP Prahova

Foto cu caracter ilustrativ