Ziua Internaţională a Educaţiei în Penitenciare


            În perioada 10-16 octombrie 2019 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou va organiza activităţi dedicate marcării Zilei Internaţionale a Educaţiei în Penitenciare, demers desfăşurat la nivelul întregului sistem penitenciar.

Astfel, pentru sărbătorirea acestui eveniment, specialiştii din cadrul Serviciului Educaţie derulează cu persoanele private de libertate o serie de activităţii specifice, destinate evidenţierii importanţei funcţiei educative a unităţilor de detenţie şi esenţei intervenţiei recuperative.

În perioada 10-15 octombrie s-au derulat concursuri tematice ce au ca scop promovarea  educaţiei în mediul penitenciar, ca factor important al formării individului ce permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral, social şi cultural.

 De asemenea, în această perioadă a fost organizată şi o expoziţie cu obiecte confecţionate de persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de creaţie, accesibilă vizionării tuturor deţinutelor custodiate şi voluntarilor care desfăşoară activităţi educaţionale cu acestea.

În vederea promovării activităţilor educaţionale derulate la nivelul unităţii, în data de 12 octombrie 2019, un grup de 14 deţinute a susţinut un spectacol coral în comunitate la Biserica Creştină ”Eben Ezer” din Boldeşti Scăieni.

În lumina acestei zile, în data de 16 octombrie 2019 va avea loc o întâlnire cu reprezentaţii organizaţiilor neguvernamentale care derulează demersuri de reintegrare socială cu persoanele private de libertate custodiate de Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, scopul fiind diseminarea de bune practici identificare în activitate colaboratorilor, promovarea Strategiei de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate şi a Metodologiei privind organizarea şi derularea activităţilor de voluntariat, desfăşurate de către reprezentanţii societăţii civile cu persoanele private de libertate.

Demersurile de reintegrare socială implementate în cadrul Penitenciarului de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou sunt destinate să contribuie la modificarea, în sens pozitiv, a abilităţilor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, în acord cu cerinţele societăţii, precum şi la îmbunătăţirea percepţiei comunităţii cu privire la persoanele custodiate.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou
 
Foto cu  caracter ilustrativ