110.000 de euro oferiţi de PEPCO România pentru 170 de copii aflaţi în dificultate, susţinuţi de Organizaţia Umanitară CONCORDIA
Vineri,6 septembrie 2019, voluntarii companiei au amenajat curtea interioară a Casei de tip familial ELISABETH  
 
PEPCO România a oferit o finanţare de 110.000 de euro prin proiectul „Accesul la educaţie şi la un stil de viaţă sănătos pentru copii aflaţi în dificultate, din medii vulnerabile“, care are ca scop prevenirea abandonului familial şi şcolar, prin accesul copiilor din medii defavorizate la educaţie şi sprijinirea părinţilor în vederea îndeplinirii rolului acestora. Valoarea totală a proiectului este de 153.200 de euro şi se desfăşoară până la finalul acestui an, în şapte dintre proiectele Organizaţiei Umanitare CONCORDIA, din Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, centre de zi pentru copii şi familii şi case de tip familial.
Din cauza situaţiei financiare precare, a mediului familial dezorganizat, a emigrării şi a accesului limitat la educaţie, copiii şi tinerii fie nu sunt înscrişi în sistemul educaţional, fie sunt supuşi riscului de abandon şcolar.  Lipsa resurselor pentru pregătirea copiilor pentru şcoală, lipsa sprijinului şi încurajării părinţilor pentru înscrierea şi/sau continuarea studiilor, supravegherea necorespunzătoare a copiilor din cauza emigrării părinţilor conduc la abandonul şcolar în România.
Prin proiectul „Accesul la educaţie şi la un stil de viaţă sănătos pentru copii aflaţi în dificultate, din medii vulnerabile”, 170 de copii şi 40 de părinţi din grupuri vulnerabile sunt sprijiniţi pentru continuarea educaţiei copiilor, prin asigurarea unei mese calde în fiecare zi, articolelor de îmbrăcăminte, produselor de igienă personală şi medicamentelor de care au nevoie, dar şi activităţi care să asigure îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de locuit pentru aceştia. În aceste condiţii, majoritatea copiilor nu merg niciodată în tabere şi nici măcar în excursii, familiile lor neputând suporta costurile. Proiectul îşi propune să se concentreze pe acoperirea acestor nevoi, prin activităţi extraşcolare şi de petrecere a timpului liber pentru copii. Foarte importante sunt întâlnirile cu părinţii care au teme precum igiena, educaţia sexuală, consilierea ocupaţională, relaţiile dintre părinţi şi copii sau activităţi în care se pot implica pentru sprijinirea programelor în care copiii sunt înscrişi.
În cadrul proiectului sunt prevăzute două activităţi de voluntariat al angajaţilor PEPCO România. Prima acţiune, „Împreună pentru o curte mai frumoasă!“, a avut loc astăzi, 6 septembrie, la Casa de tip familial ELISABETH din Ariceştii Rahtivani, unde voluntarii au finalizat amenajarea curţii interioare, de care se vor bucura cei 8 copii care locuiesc aici. Casa ELISABETH este ultima casă construită de Organizaţia Umanitară CONCORDIA cu sprijinul donatorilor din România şi Austria şi încheie cu succes procesul de dezinstituţionalizare al Fermei pentru Copii din Ariceştii Rahtivani. Cu această ocazie, voluntarii PEPCO România au adus în dar pachete cu rechizite şi alte articole necesare începerii noului an şcolar. 
„Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de PEPCO România, dar mai ales pentru că au decis să ne fie parteneri în creşterea calităţii serviciilor pe care noi încercăm să le oferim copiilor aflaţi în situaţie de risc şi vulnerabilitate. Doar împreună putem aduce nu doar o rază de speranţă pentru un trai mai bun acestor copii, ci şi o şansă reală care asigură acces egal la educaţie, dincolo de mediile defavorizate sau familiile greu încercate din care acesţia provin.  Acest tip de intervenţie oferă copiilor şansa să crească alături de părinţii şi fraţii lor, să nu abandoneze şcoala, iar pe termen lung, înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi dezvoltarea comunităţii în care ei vor trăi.“ - Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.
Despre CONCORDIA România
CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă. Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.  Pentru mai multe informaţii accesaţi www.concordia.org.ro.
 
Despre PEPCO România
PEPCO este un lanţ european de retail care oferă clienţilor săi acces uşor şi rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-şi îmbrăca familia şi pentru a-şi îngriji sau decora casele, la preţuri mici. PEPCO operează peste 1.600 de magazine în Cehia, Croaţia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia şi de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienţi, extinzându-şi ulterior operaţiunile în Europa Centrală şi de Est. Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei şi bărbaţi, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decoraţiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi şi lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală şi de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienţilor o paletă cât mai largă de opţiuni, la cele mai mici preţuri.
 
În domeniul responsabilităţii sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activităţi care vizează îmbunătăţirea calităţii timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acţiune în fiecare ţară în care PEPCO este prezent. Mai multe informaţii despre oferte, brand, recrutare sau potenţiale colaborări cu proprietarii de spaţii comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.
 
Sursa:Comunicat Organizatia Umanitara Concordia Romania