Atentie.Bunurile lăsate la vedere în habitaclu,cauză determinantă a spargerilor de autovehicule

La nivelul IPJ Prahova, în cursul lunii august au continuat activităţile de prevenire a furturilor din autovehicule. Poliţiştii au acţionat îndeosebi în zonele în care au fost semnalate asemenea incidente, precum şi în zone cu risc nu tocmai însemnat, dar unde avem indicii că putem identifica numeroase persoane care neglijează siguranţa autovehiculelor pe care le conduc (precum parcările supermarketurilor).

Astfel, in urma acţiunii desfăşurate de poliţiştii prahoveni in zona de nord a Ploiestiului in cursul dimineţii de 2 septembrie, au fost identificate 280 de asemenea situaţii, în care posesorii de autovehicule si-au lasat la vedere, în habitaclu, bunuri ce pot deveni tentante pentru hoţi: genţi, tablete, portofele, telefoane, obiecte de vestimentaţie, detectoare radar sau chiar bani.

Majoritatea cetăţenilor au apreciat demersul poliţiştilor, însă, ca de obicei, nu au lipsit nici aceia care consideră că lor nu li se poate întâmpla sau ca una din sarcinile noastre este să păzim fiecare autovehicul in parte. 
Ca si in activităţile anterioare, concurează la premiul de "cel mai neglijent posesor auto" cei care conduc autovehicule de serviciu, ca reprezentanţi ai unor societăţi comerciale (curierat, transport marfă, firme de pază) si conducătorii auto aflaţi în tranzit, locatarii rămânând, în continuare, cei mai precauţi.

Aceleaşi concluzii le-au desprins si cei au această îndeletnicire (furturile din autovehicule) urmărind cu predilecţie aceste doua categorii "aparte".

Având în vedere riscul in continuare ridicat pe acest palier infracţional, poliţiştii vor continua activităţile de conştientizare a cetăţenilor, prevenirea furturilor din autovehicule constituind una din cele 5 domenii prioritare de acţiune preventivă la nivelul IJP Prahova pentru acest an.

sursa comunicat IPJ Prahova